Ukrainsk landslagsspelare till Linköping FC

Linköping FC presenterar ytterligare ett nyförvärv, ukrainska Nadiia Kunina. En offensiv, teknisk och trygg spelare som både har erfarenhet från Champions League och landslagsspel. Kunina ansluter till truppen i augusti och har skrivit på för 3,5 år.   

– LFC är väldigt duktiga både i anfall och försvar. Jag har dessutom haft möjligheten att tidigare möta LFC i Champions League. Det var en bra erfarenhet och nu vet jag vad jag strävar mot. Jag vet att jag kan bli bättre här, nå mina mål och spela på högsta nivå, säger Nadiia Kunina.

Det är en förväntansfull Nadiia Kunina som snart ansluter till Linköping FC. Nadiia Kunina, född 2000, kommer senast från ukrainska Zhytlobud-1 där hon varit sedan 2018. Nu stärker hon snart LFC-truppen inför andra delen av säsongen.

– Med Nadiia får vi en mångsidig spelare som kan spela i alla offensiva positioner, vilket är viktigt i det sätt vi vill spela. Hennes teknik, trygghet med boll och speluppfattning kommer vi ha nytta av både i speluppbyggnaden och sista tredjedelen, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

Kunina har goda meriter med sig från hemlandet, bland annat har hon vunnit ukrainskt ligaguld, spelat i Women´s Champions League och gjort fyra mål på 22 matcher med A-landslaget. Hon har också spelat i ungdomslandslagen.

– Trots att hon endast är 21 år har hon redan erfarenhet av internationella matcher med landslaget och klubblaget i Champions League. Det kommer hjälpa och bidra till att lagkamrater och LFC på ett ännu bättre sätt kan jobba mot och förberedda sig för de åtråvärda platserna i Champions League, säger Andrée Jeglertz.

Kunina har höga ambitioner, både för sig själv och LFC.

– Jag har de högsta förväntningarna och ambitionerna för mig och klubben, och vill hjälpa LFC att vinna titlar. I Ukraina lärde jag mig att kämpa för min dröm, och det är att spela i en toppklubb i en av de bästa ligorna i Europa. Så ett stort tack till klubben, ledare och framtida lagkamrater för förtroendet, avslutar Nadiia Kunina.

Nadiia Kunina har skrivit avtal på 3,5 år.

 

Vi hälsar Nadiia varmt välkommen till LFC!