Foto: Mia Eriksson

Synne Skinnes Hansen vidare mot nya utmaningar

Linköping FC har börjat träna igen efter sommaruppehållet och har tre nya spelare som ansluter till truppen inom kort. Samtidigt är det nu klart att norska Synne Skinnes Hansen lämnar Linköping FC. Skinnes Hansen är en skicklig fotbollsspelare som också har visat stort engagemang för Fadderakademin. Hon kommer vara saknad i klubben.

Synne Skinnes Hansen kom till Linköping FC inför säsongen 2020. Nu lämnar hon efter 1,5 år. Skinnes Hansen är en skicklig fotbollsspelare som sedan 2016 också har spelat för det norska landslaget. Förutom att vara en duktig fotbollsspelare har Skinnes Hansen också engagerat sig i Fadderakademin som projektledare, en viktig verksamhet för LFC och unga tjejer i Linköping.

– Då var min tid här i Linköping över för den här gången. Alla i den här klubben har varit en familj nr 2 för mig det senaste året och jag hoppas att vi en dag ses igen, säger Synne Skinnes Hansen. Jag är också väldigt tacksam för möjligheten att vara ledare för Fadderakademin det här året. Det har varit lärorik på många sätt och jag vet att det kommer vara många lokala talanger som spelar i LFC en dag.

Chefstränare Andrée Jeglertz om att Skinnes Hansen lämnar:

– Synne har bidragit med professionalism och kvaliteter som högerback där hon varit en viktig del i vårt anfallsspel. Tyvärr har hon haft otur med skador under sin tid i LFC som begränsat hennes matcher, säger Andrée Jeglertz. Det är tråkigt att tappa en bra spelare och lagkamrat, men vi önskar henne stort lycka till i sin nya klubb!

Skinnes Hansen önskar lagkamraterna och klubben lycka till i höst.

– Jag önskar er alla lycka till med resten av säsongen, jag hejar på er, säger Synne Skinnes Hansen.

LFC jobbar aktivt med truppen och ser över eventuella kompletteringar.

– Vi jobbar aktivt hela tiden inom föreningen för att se över befintlig trupp och hur och om vi ska komplettera truppen ytterligare utöver de tre nya spelare som ansluter i veckan, avslutar Andrée Jeglertz.

 

Vi önskar Synne stort lycka till!