Foto: Mia Eriksson

3 poäng mot Djurgården!

Idag tog vi hem vinsten på Linköping Arena mot Djurgårdens IF DFF med 3-1 (2-0). En skön seger och tre viktiga poäng! Cornelia Kapocs stod för de två första målen och Uchenna Kanu satte 3-0 i början av andra halvlek.

Innan matchstart hade vi med oss regnbågsflaggor ut på plan för uppmärksamma att Pride-veckan igång i Linköping imorgon.  ALLA ska ha lika rättigheter och att ALLA ska få älska vem man vill!

Nedan läser du chefstränare Andrée Jeglertz tankar efter matchen…

” Det var en efterlängtad seger som vi alla jobbat hårt för! Trots att vi efter uppehållet varit minst lika bra som både Piteå och Örebro så hade vi endast 1p efter dessa två matcherna, vilket varit lite irriterande. Trots det har vi hela tiden fortsatt tro på vårt spelsätt och metod och därför var det extra skönt med prestationen och segern igår.

Innan matchen pratade vi om att vi ville starta matchen mot hög intensiv i både anfalls- och försvarsspel. Detta lyckades vi bra med och självklart fick vi hjälp av deras tidiga utvisning som satte prägel på matchen. Dock är det inte alltid lätt att spela mot ett lag som har en spelare mindre men eftersom vi gjorde vårt första mål ganska tidigt drabbades vi aldrig av stress utan kunde behålla ett tålamod och variation i vårt anfallsspel. Lite tråkigt att säga att jag är mest nöjd med försvarsspelet men vi fick väldigt bra träff i vårt presspel och det sätter grunden flera gånger var vi kan starta anfall från.

Serien är oerhört jämn och många lag tar poäng av varandra. Kampen om topp 3 kommer leva till den 6/11, vi planerar vara med i det racet! Nästa stopp är Kristianstad på söndag, fullt fokus på den fr o m imorgon! ”

/Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
4 september 16:00
Linköping Arena, Linköping
3-1
Inga matchhändelser.