Förlust mot Kristianstads DFF

Vi förlorar dagens match mot Kristianstads DFF med 1-0.
Nya tag den 26 september då vi möter Eskilstuna på hemmaplan. Hoppas ni är med oss då! Då har vi även gratis inträde!

Nedan kan ni läsa chefstränare Andrée Jeglertz tankar efter matchen…

” Det var en lång bussresa hem från Kristianstad. Besviken grupp av spelare och ledare som hade stora förväntningar på matchen och vi hade en bra chans att fortsätta från förra prestationen mot DIF. Tyvärr lyckades vi inte med det.
I framförallt första halvlek hade vi utmaningar med att ta oss ur en hög press och när vi kom högre upp plan tappade vi boll för fort och enkelt. Vi visste att det skulle bli en fysisk match men vi var lite sena in i en del situationer och dueller vilket gjorde att vi inte stod upp tillräckligt bra i dessa samt att de kunde spela ut vår press.
Efter deras tidiga ledningsmål i andra halvlek var det ett annat LFC. Beslutsammare med boll, längre anfall med fler spelare samt klart mer desperation i varje situation. Det saknades dock något i sista passningen för att skapa fler målchanser.
Vi ska fortsätta jobba med att kunna kontrollera och styra matcherna oavsett hur motståndaren agerar samt att det sker i samhandling. För att skapa fler målchanser måste vi få med fler spelare in i sista tredjedelen samt jobba med vårt beslutsfattande runt straffområdet.
Det driv och beslutsamhet som spelarna visar de sista 35min i matchen måste vi ha i alla återstående matcher och i 90+ minuter.

Nu väntar ett landslagsuppehåll i serien där vi önskar Heidi, Kanu, Nilla, Nadiia, Cornelia och Ella lycka till på sina uppdrag. Vi som är hemma får möjlighet att träna med mer individuellt fokus samt detaljer i spelet. Det ser jag framemot.

Nästa vecka börjar arbetet mot Eskilstuna. Återstår 6 matcher i serien och varje match kommer bli som en final.
En match taget, allt är möjligt, vi fortsätter framåt! ”

Med vänlig hälsning,
Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
11 september 13:00
Kristianstads Fotbollsarena, Kristianstad
1-0
Inga matchhändelser.