Försvararen Nellie Karlsson klar för LFC!

Försvararen Nellie Karlsson klar för Linköping FC

Nu är det klart att 26-åriga Nellie Karlsson kommer spela för Linköping FC kommande säsong. Nellie kommer senast från Växjö DFF, där hon varit viktig för Växjöförsvaret under flera år. Nellie har spelat för ungdomslandslagen i Sverige och även varit uttagen flera gånger i svenska U23-landslaget.

Med Nellie får vi in vänsterfotad back som kan spela både mittback och ytterback. Hon ger oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel med sitt passningsspel som bästa egenskap men även defensiva egenskaper med bra positions- och huvudspel. Vi är väldigt glada att hon väljer att spela för LFC, det visar på att vi har en stark dragningskraft som förening, finns en tro på det vi gör och vart vi vill, säger chefstränare Andrée Jeglertz.

Nellie Karlsson, född 1995, är född och uppvuxen i Växjö. Det är också där hon spelat fotboll större delen av sin karriär. Totalt har det blivit fem säsonger för Växjö DFF och innan dess två säsonger i Östers IF. 2015-2016 spelade Nellie ett par säsonger för Kristianstads DFF men då som anfallare. Nu har hon skrivit kontrakt med Linköping FC för 2 år och ser fram emot kommande säsong.

Jag har från första början fått ett väldigt proffsigt intryck av Linköping som klubb och jag gillar LFCs sätt att spela fotboll. Jag tror att det kommer vara en bra miljö för mig att kunna ta nästa kliv i min utveckling. Det har varit ett tufft beslut men i slutändan känns Linköping som det rätta valet. Det ska bli väldigt roligt att komma igång med träningar och träffa laget i januari, säger Nellie Karlsson.

Hjärtligt välkommen till LFC Nellie!

För mer information vänligen kontakta:
Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC
Andrée.jeglertz@linkopinfc.com
0705-09 99 18