LFC utvecklar dam- och flickfotbollen i Linköping i samarbete med BK Kenty

LFC utvecklar dam- och flickfotbollen i Linköping i samarbete med BK Kenty

– Linköping FC har sedan en tid tillbaka ett mål i sin strategiska plan att skapa ett steg som passar för utvecklingen för våra spelare som kommer från våra akademilag, som kan vara ett mellansteg mellan F19 och vårt representationslag i allsvenskan. Steget mellan F19 och OBOS Damallsvenskan är stort och väldigt få talanger är redo att ta det direkt redan vid 18-19 års ålder. Målet för Linköping FC är därför att spelare ska kunna fortsätta utvecklas i en miljö efter F19 genom rätt träning och matchning. På det sättet förlänger vi vår akademiverksamhet och behåller spelarna längre i vår miljö så att fler spelare på sikt ska kunna bli redo att ta steget till vår allsvenska trupp, säger Klubbdirektör Frida Andersson

BK Kenty har en bra organisation och har alltid haft en bra fotbollsverksamhet, så vi är glada att kunna meddela att vi genom ett samarbete med BK Kenty kommer utveckla spelare i en sådan miljö i Linköping, avslutar Frida Andersson

BK Kenty har höga ambitioner gällande sin dam- och flickverksamhet och LFC har sedan två år tillbaka redan ett lyckat samarbete med BK Kenty genom vårt kombinerade lag i F17-serien.

Genom samarbetet kommer spelare från Linköping FC träna att spela i BK Kentys damlag. Linköping FC kommer att tillföra kompetens och expertis kring laget. Laget kommer träna och spela enligt de riktlinjer som finns inom Linköping FC.

För mer information vänligen kontakta:
Frida Andersson, Klubbdirektör Linköping FC
frida.andersson@linkopingfc.com
0704-444 68 44

Samt BK Kenty
https://www.svenskalag.se/kenty