Nilla Fischer förlänger med LFC!

Nilla Fischer är en av Sveriges mest meriterade fotbollsspelare. Hon har medaljer från OS och VM, och har vunnit både Champions League, tyska Bundesliga och OBOS Damallsvenskan. Nu skriver hon på för ytterligare ett år med Linköping FC. Samtidigt kommer hon vara föräldraledig på deltid, ett upplägg som är ovanligt inom elitfotbollen.

Nilla har varit en mycket viktig spelare för oss sedan hon kom tillbaka till LFC. Hennes rutin och skicklighet gör både avtryck på och utanför planen. Med hennes fantastiska spelförståelse och tajming att alltid dyka upp vid rätt tillfälle, göra det surt för motståndarna, lite retligt ta bollen ifrån dem i sista tredjedelen eller störa dem i skottögonblicket så bidrar Nilla till en stabil backlinje. Nilla besitter många års erfarenheter som är viktiga för såväl laget som föreningen och damfotbollen i stort, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköping FC.

Nilla Fischer, född 1984, har medaljer från OS, EM och VM med landslaget. Under sina sex år i Wolfsburg vann hon Champions League 2013 samt Bundesliga och tyska cupen ett flertal gånger. Hon kom till Linköping FC 2019, men spelade även i klubben mellan åren 2012 och 2013. Nu skriver hon på för ytterligare ett år och ser fram emot att kunna kombinera fotbollen med att också vara föräldraledig. Och det är få, om någon elitfotbollsklubb, som har gjort ett liknande upplägg. Inom många andra branscher är detta en självklarhet.

Jag är alltid seriös med min fotboll, nu har klubben gett mig en möjlighet att både spela fotboll och vara föräldraledig. Det är ett stort och viktigt steg och jag vill gå i bräschen tillsammans med LFC för att hitta nya sätt. Jag tycker att det är helt fantastiskt att få möjlighet att tillsammans med min klubb kunna ta nästa steg och kunna kombinera livets olika roller, säger Nilla Fischer.

Linköping FC lever med visionen om damfotboll i världsklass och har förstått att det inrymmer hela livsutrymmet för de spelare som ska spela och prestera på planen.

Inför nästa säsong vill vi ta oss högre upp i tabellen och fortsätta en utstakad resa som en av Sveriges mest framgångsrika klubb. Då är en spelare som Nilla Fischer en viktig del i helheten. Nilla har sedan tidigare sagt att hon vill vara föräldraledig och vi är glada att ha hittat en bra lösning. Det gäller att vara öppen för att hitta nya vägar och hela tiden ha en dialog med varandra för att skapa möjligheter. Det är en del i mitt uppdrag, tillsammans med styrelse, ledare och övriga i föreningen, att utveckla klubben och de som verkar i och runt den, säger Frida Andersson.

Nilla Fischer är också en stark röst i Sverige och Europa kring jämställdhet och är ofta en talesperson för situationen för flick – och damfotbollens förutsättningar. Nilla höll ett uppmärksammat tal i samband med utdelningen av diamantbollen som fick många ringar på vattnet.

Jag känner mig väldigt inspirerad att spela ytterligare ett år med LFC – men även att få leva vardagsliv med mina två söner som struntar helt i mina fotbollsmeriter, de vill ha mig som en trygg mamma i sitt liv- även om de får stå ut med en och annan fotbollsmatch på TV, avslutar Nilla.

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Andersson, klubbdirektör i Linköping FC
frida.andersson@linkopingfc.com
0704-44 68 44