Petra Johansson avslutar sin karriär!

Petra Johansson lägger fotbollsskorna på hyllan
– spelar sin sista match på lördag

Petra Johansson har bestämt sig för att avsluta karriären. Hon är en veteran i Linköping FC och har vunnit både Svenska cupen och SM-guld med klubben. På lördag spelar hon sin sista match när vi möter AIK på hemmaplan kl.14.00.

Petra Johansson, född 1988, gjorde sin första sejour i LFC 2006. Hon spelade här i hela åtta år innan hon bytte klubb. Efter att ha spelat i Kvarnsvedens IK och Eskilstuna United, kom hon tillbaka hit inför säsongen 2020. Nu väntar en sista match innan fotbollsskorna läggs på hyllan.

Petra är en av seriens mest rutinerade spelare och har satt stora avtryck i OBOS Damallsvenskan genom åren. Med sina ledaregenskaper på planen har hon blivit en förebild för många. Petra är en spelare som spelar med oerhört stort hjärta, som alltid ger allt för laget. Genom alla år i LFC har hon även blivit en favorit bland fansen och hon kommer bli saknad av många, säger klubbdirektör Frida Andersson

Det är ett beslut som växt fram under året. Jag tycker fotboll är en av de roligaste sakerna jag vet – men jag har något som är ännu viktigare i livet och det är mina barn och min familj. Jag har kommit till den delen av livet där jag vill prioritera andra saker. Elitidrott är vackert på så många sätt men det är många saker som också får nedprioriteras. Jag ser fram emot att ha fler oskrivna blad på helgerna och att få göra prioriteringar som förälder i första hand. Med det sagt är jag oerhört stolt och tacksam över mina 10 år i Linköping FC – och att jag fick avsluta karriären i dessa färger med ett lejon på bröstet. Linköping är hemma och jag kommer självklart följa laget framöver och vara den första som jublar vid en seger, säger Petra Johansson

Stort tack Petra för många, trogna år i LFC – vi önskar dig all lycka framöver!

Kom gärna och var med och avtacka Petra i morgon på Linköping Arena