Stina Lennartsson klar för LFC!

Linköping FC fortsätter lagbygget och har gjort klart med ännu en Växjöspelare, Stina Lennartsson. Den 24-åriga ytterbacken är en snabb och tuff spelare som kompletterar truppen på ett bra sätt inför kommande säsong.

Stina har sina spetsegenskaper i sin snabbhet, teknik och sitt mod i anfallsspelet. Under hösten har hon dominerat sin kant och varit ett ständigt hot mot alla motståndares backlinjer. Jag är övertygad om att hon kommer bidra mycket till vårt spel samt passa bra i gruppen. Hon har höga målsättningar som fotbollsspelare och viljan att alltid bli bättre, vilket går i linje med våra ambitioner, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

Stina Lennartsson, född 1997, har varit en tongivande spelare för Växjö DFF under alla år som laget spelat i OBOS Damallsvenskan och hon har även varit med på hela resan som Växjö gjort i seriesystemet, sedan 2015. Hon är en kvick och duktig ytterback, men också wingback. Nu lämnar hon Växjö för spel i Linköping FC kommande säsong. Stina Lennartsson har även varit uttagen i landslaget i Bandy men valde för några år sedan att satsa fullt ut på fotbollen.

Jag känner mig redo för att ta nästa steg i min fotbollskarriär och Linköping känns som rätt klubb att göra det i. De har höga ambitioner och spelar en rolig fotboll. Känns lite speciellt att lämna Växjö DFF eftersom jag spelat där så länge men jag har fått ett bra intryck ifrån Andrée, på vilket sätt som LFC vill spela och det känns spännande inför nästa säsong. Ska bli superkul att dra på sig LFC-tröjan och längtar redan efter att köra igång och lära känna alla ledare och spelare, avslutar Stina.

För mer information vänligen kontakta:
Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC
0705-09 99 18
andree.jeglertz@linkopingfc.com