Foto: Filip Oskarsson

Uchenna Kanu lämnar LFC

Anfallsspelaren och nigerianska landslagsspelaren Uchenna Kanu har varit en stor tillgång och viktig målgörare för Linköping FC under säsongen. Nu har hon bestämt sig för nytt äventyr. Kanu spelade därmed sin sista match i LFC-tröjan idag, för den här sejouren.

Uchenna Kanu, född 1997, kom till Linköping FC 2020. Hon har varit en stor tillgång för oss de här säsongerna och har stått för flertalet av våra mål – senast hattrick borta mot Hammarby. Nu har hon bestämt sig för att lämna Linköping och Sverige för ett lag utomlands.

-Uche är en spektakulär spelare som gjort stort avtryck i OBOS Damallsvenskan och framför allt i målprotokollet där hon tillhört toppskiktet av målskyttar sen hon kom till oss i LFC. Uche är en härlig människa utanför plan som alltid är glad och bjuder på själv så hon kommer bli mycket saknad både på plan och utanför plan, säger Klubbdirektör Frida Andersson

Uchenna har varit en av seriens vassaste anfallare och hon har legat i toppen av skytteligan hela säsongen.

Jag vill tacka Linköping FC som gett mig möjligheten till att komma till en bra klubb och miljö för mig och där tränare och spelare hjälpt mig att utvecklas med både mitt spel samt stärkt min tro på mig själv. Jag har trivts väldigt bra i klubben och kommer sakna många saker men framför allt kommer jag sakna att lära mina lagkamrater att säga några ord på mitt språk ” Igbo ”, avslutningsfesterna med laget och till sist men inte minst ” Loben ”, säger Uchenna Kanu.

Vi hade såklart gärna sett att Uche fortsatt i LFC men nu väljer hon att ge sig av till ett nytt land med nya utmaningar. Att Uche lämnar, innebär att vi behöver komplettera truppen med spelare som kan hjälpa oss att klättra högre upp i tabellen nästa säsong, säger Frida Andersson.

Uchenna har under sin tid i LFC blivit en stor favorit hos alla LFC supportrar.

– Tack till alla fans, speciellt till Lejonflocken för all support. Önskar klubben lycka till i framtiden, avslutar Uchenna Kanu.

Vi tackar Uche för hennes många, fina insatser i LFC och önskar henne lycka till framöver!