Foto: Mia Eriksson

Linköping FC värvar Yuka Momiki

Nu är det klart att Yuka Momiki, som varit utlånad till Linköping FC, nu värvas till klubben från amerikanska OL Reign och har skrivit på för 2 år. Yuka är en passningsskicklig och intelligent mittfältare som kompletterar truppen mycket bra.

25-åriga Yuka Momiki är en amerikanskfödd japansk landslagsspelare med 39 A-landskamper och 14 landslagsmål på meritlistan. 2020 satte hon sin fot i Linköping första gången som utlånad från amerikanska elitklubben OL Reign, men skadade sig tyvärr första matchen och åkte tillbaka kort därefter. I somras kom hon tillbaka, även då som utlånad. Nu har hon fått visa vad hon går för och Linköping FC är mycket nöjda över att hon vill skriva på för LFC.

– Momiki har under hösten visat vilken tillgång hon är för oss genom sin fantastiska speluppfattning och passningsspel. Jag är glad att hon vill fortsätta i LFC och hjälpa laget och föreningen att bli ännu bättre för att kunna ta nästa steg, och att hon ser vår miljö som stimulerande och utvecklande, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

– Jag är glad att jag kommer spela i LFC nästa år. De tre månaderna den här säsongen var verkligen speciella för mig, även om även om vi inte riktigt nådde våra mål. Jag saknar redan Linköping och är spänd på att komma tillbaka. Vi ses snart, fans och supportrar!, säger Yuka Momiki.

Vi är glada att Yuka stannar i LFC!