Pierre Walfridsson ny assisterande tränare i Linköping FC

Linköping FC välkomnar Pierre Walfridsson till ledarstaben som assisterande tränare säsongen 2022. Pierre har en gedigen tränarbakgrund, bland annat som tränare i Motala AIF och senast som huvudtränare i Linköping City, och är nu redo att ta nästa steg i karriären inom elitfotbollen.

– Pierre har erfarenhet av att vara både huvud- och assisterande tränare. Han har varit i flera olika organisationen och lag där ledarskapet har prövats på olika sätt. Dessa erfarenheter kommer vara värdefulla när han ska in i en ny roll, miljö samt bygga nya relationer. Jag ser framemot att börja jobba med hans analytiska och taktiska intresse och förmåga, hans nyfikenhet på varje spelare och deras individuella utveckling samt byggandet av en homogen grupp, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

Motalabon Pierre Walfridsson, född -73, har tio års erfarenhet i tränarrollen. Han har flertalet tränarutbildningar i sitt CV, däribland Svensk Fotbollsförbundets utbildningsstege, och har tränat bland annat Linköping Citys A-lag och Motala AIF, på både ungdomssidan och A-laget. Förutom fotbollstränare är han även lärare och fotbollsanalytiker. Pierre tar nu nästa steg i karriären och ser fram emot rollen som assisterande tränare i Linköping FC.

– Jag är oerhört stolt och glad att få möjligheten att jobba i LFC. Det som lockade var att få jobba med den yppersta eliten både i OBOS Damallsvenskan, men också vägen ut i Europa. Att få göra det tillsammans med ledarstab, spelare och klubb där vi har en samsyn på människor och hur vi kan ta oss dit på ett hållbart sätt var en avgörande faktor, säger Pierre Walfridsson.

Vi är väldigt nöjda med rekryteringen och ser mycket positivt på kommande säsong.

– Pierre är en mycket viktig pusselbit som faller på plats kring laget och tränarstaben. Andrée som chefstränare får nu vid sin sida, utöver andra ledare runt representationslaget, en erfaren och kunnig assisterande tränare. Jag är övertygad om att vi kommer att vara mycket väl förberedda inför den säsongsstart som vi redan längtar efter, säger Paul Lindvall, styrelseordförande i Linköping FC.

– Under de senaste veckorna har vi pratat mycket ledarskap och fotboll och vi har samma syn på vad vi som förväntas av oss ledare för att få gruppen att fungera och prestera bra tillsammans, spela en vägvinnande fotboll samt utveckla de områden som vi behöver från analysen av året 2021, avslutar Jeglertz.

Pierre Walfridsson börjar tjänsten 1 januari och har skrivit avtal på 1+1 år.

 

Hjärtligt välkommen till LFC!