Vi värvar landslagsspelaren Johanna Svedberg

Mittfältaren Johanna Svedberg har skrivit på för tre år i Linköping FC, en lovande förstärkning till truppen inför 2022. Senast kommer Johanna från BK Häcken och har även visat framfötterna i det svenska U17- och U19-landslaget.  

Truppbygget fortsätter och vi välkomnar senaste nyförvärvet Johanna Svedberg. Johanna Svedberg, född -03, gick upp i BK Häckens A-lagstrupp 2021 efter att ha spelat i F19-laget året innan. Under hösten har hon varit utlånad till Elitettan-klubben Lidköpings FK. Hon har också 22 landskamper på meritlistan för det svenska U17- och U19-landslaget.

– Johanna är en av Sveriges mest lovande unga mittfältare. Hon har en stor arbetskapacitet, rör sig över stora ytor på plan samt har ett passningsspel som driver spelet framåt, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC. Även hennes speluppfattning, vilja och att vara spelbar hela tiden är spetsegenskaper vi kommer ha nytta av i LFC. Det visar på en hög ambitionsnivå och vilja att utvecklas när hon redan i unga år väljer att flytta till Linköping. Vi ska göra allt för att hon ska trivas hos oss, hjälpa henne att ta nästa steg i sin utveckling samt dra nytta av hennes spetskompetens för att göra laget bättre.

Johanna ser fram emot nästa säsong.

– Jag är förväntansfull och exalterad över att få komma till LFC. Det känns som ett lag som passar mitt sätt att spela och jag hoppas kunna bidra med mycket både på och utanför planen. Efter att ha pratat med tränaren Andrée fick jag även en väldigt bra känsla av laget och deras mål. En resa jag ser fram emot att vara en del av. Tror detta kommer göra att jag tar enorma steg i min utveckling och ser redan fram emot att starta igång träningarna i januari och få lära känna alla spelare och ledare, säger Johanna Svedberg.

 

Varmt välkommen till LFC Johanna!