Foto: Filip Oskarsson

Wilma Thörnkvist mot nya äventyr

21-åriga Wilma Thörnkvist har spelat i Linköping FC sedan 2016. Efter en lång tid av skador tog hon sig äntligen tillbaka till fotbollsplanen i år, men nu väljer hon att lämna LFC och gå vidare i karriären på annat håll. 

Wilma har spelat i LFC i hela sex säsonger och har haft en spännande utveckling. Under den här tiden har hon gått från flick- till damspelare, och har formats av klubben och vårt spelsätt.

– Det är tråkigt att hon lämnar oss, men jag har förståelse för hennes beslut. Jag är väldigt imponerad av att hon lyckades ta sig tillbaka till fotbollsplanen efter alla tuffa skador och hoppas att hon i sin nästa förening får fortsätta visa sina kvaliteter på plan. Vi tackar för allt hon gjort för oss och önskar henne all lycka framöver, säger Andrée Jeglertz.

– Min tid i LFC har innehållit många fantastiska stunder, men tyvärr även en långtidsskada som satte fotbollen på paus under en längre tid. Jag är väldigt glad och tacksam att ha tagit mig tillbaka och fått avsluta min resa i LFC med allsvenskt spel, och speciellt att få göra comeback med detta laget! Tack till klubben, lejonflocken, supportrarna och sponsorer för dessa år. Ett extra stort tack till alla spelare och självklart Loben, kommer sakna er alla något enormt!, säger Wilma Thörnkvist.

 

Tack för tiden i LFC och stort lycka till framöver Wilma!