2022 är igång – Andrée har ordet

Efter att tränat i drygt 3 veckor var det äntligen dags att se hur långt vi kommit i våra förberedelser och utveckling. Analysen av 2021 gav oss en del moment i spelet som vi vill förbättra och förändra men även flera delar som vi gjorde bra och ska förstärka, dessa moment har vi jobbat med från dag ett och samtidigt introducerat nya spelare och ledare i gruppen. Efter matchen kan vi konstatera att vi tagit stora steg framåt redan. Flera gånger höga bollvinster och ett godkänt antal avslut mot mål.

De nya spelarna Nellie Karlsson, Stina Lennartsson och Johanna Svedberg gjorde debut i LFC-tröjan och deras egenskaper som spelare och personligheter kommer bidra till att ett bättre och starkare LFC. Glädjande var också att se våra tre lärlingar Emma Holm, Emma Bülow och Ella Björkman på plan. De tränar fullt ut med oss just nu och har visat på träningar att de hanterar tempot och belastningen på ett bra sätt och deras insatser i matchen var bra. Extra roligt för vår förening och Akademi att redan efter 2 år ha tre tjejer som regelbundet tränar och spelar matcher med A-laget och bankar på dörren till att bli fullvärdiga medlemmar av truppen. Det borde ge alla tjejer i Linköping i allmänhet och övriga akademi-tjejer i synnerhet en känsla av hopp och tro att det är möjligt att ta steget som lovande spelare till A-truppen.

Ledarstaben har förstärkts med Pierre Walfridsson som ny assisterande tränare samt Erica Hellberg som idrotts psykologisk rådgivare, och vår fysioterapeut Mattias Karlén, som i år även är fystränare, har en nyckelroll i att säkerställa belastning och återhämtning.

Spelschemat är lagt för vårens DA matcher och det blir en intensiv vår med 15 matcher mellan den 27 mars och 19 juni.  Oerhört värdefullt att ett större medieföretag har köpt rättigheterna till serien och kommer producera professionella sändningar och marknadsföra vår produkt. Det var på tiden och förhoppningsvis blir det ytterligare ett uppsving för OBOS Damallsvenskan.

Ser framemot ett spännande år och vi ses på Linköping Arena eller på TV!

 

Matchfakta

Träningsmatch
27 januari 16:30
Linköping Arena, Linköping
3-1
Inga matchhändelser.