Japansk landslagsspelare till Linköping FC

Vi välkomnar ännu en japansk landslagsspelare, Saori Takarada, till LFC. Saori kommer senast från Washington Spirit i amerikanska National Women’s Soccer League. Hon gjorde landslagsdebut för det japanska A-landslaget VM 2019 och deltog bland annat i OS 2021.

– Med Saori får vi in en landslagsspelare som kan spela på flera positioner. Jag är väldigt förtjust i japanska spelares speluppfattning och förmåga att undvika att hamna i tidsnöd, och Saori är inget undantag, säger Andrée Jeglertz, huvudtränare i Linköping FC.

Saori Takarada, född 1999, är en mångsidig och kompetent fotbollsspelare med erfarenhet från både den japanska och amerikanska ligan. Det senaste året har hon spelat för Washington Spirit, dessförinnan ett år i Sakai och sedan 2013 i Cerezo Osaka. Nu har Saori skrivit på för två år i Linköping FC och ansluter till truppen efter AFC Women’s Asian Cup som pågår till den 6 februari.

– I am very happy to join Linkoping FC and I am excited to discover a new style of play. I want to do my best to help the club to reach the goals, säger Saori Takarada.

Saori gjorde A-landslagsdebut i Japans premiärmatch under VM i Frankrike 2019. Dessförinnan har hon spelat för det japanska U20-landslaget och gjorde bland annat mål mot Spanien i finalen 2018, då de tog hem mästerskapstiteln.

– Hon har spelat allt från forward till mittback i landslaget och det visar på väldigt stort fotbollskunnande att kunna göra det på allra högsta nivån. I vårt sätt att spela fotboll krävs det mångsidighet hos spelarna och vi kommer att använda henne i positioner och ytor där hennes passningsspelet och spelintelligens gör mest nytta för oss, avslutar Andrée Jeglertz.