Erica Hellberg – välkommen till teamet!

Söndagsångest? Det vet inte Erica Hellberg vad det är. Redan som barn bestämde hon sig för att hon en dag ska jobba inom idrotten – en dröm som blivit verklighet.

Idrottsintresset finns med hemifrån, och som ung var det både handboll och fotboll som gällde. Efter att ha jobbat i Australien något år saknades något hemma i Sverige- att vara en del av ett lag och den där känslan av att vinna och förlora tillsammans.

Det ledde Erica tillbaka till idrotten, men den här gången som ishockeyspelare. Efter studier inom idrottspsykologi i Halmstad föll valet på Linköping.

Nu är vi mycket glada att få tillgång till Ericas kompetens i LFC! Parallellt med uppdraget här är hon projektledare för Östergötlands Ishockeyförbunds flicksatsning och idrottspsykologisk rådgivare för LHCs ledare på ungdoms- och flicksida samt för herrarna i Norrby IF.

Vad blir din roll i LFC?
Jag kommer arbeta som idrottspsykologisk rådgivare, primärt för spelarna i A-laget och ledarna i akademin. Jag kommer också arbeta med den nya satsningen Generation M och hålla i föreläsningar för alla ledare i föreningarna som deltar i projektet samt jobba som rådgivare åt projektets instruktörer.

Varför LFC?
Det är en bra förening i kombination med möjligheten att få jobba med fotboll på elitnivå. Jag ville gärna jobba med tjej/damidrott också, så det var mycket som klaffade.

Förväntningar på året?
Mitt mål är att spelarna, men också ledarna, ska kunna ta nästa steg i sin utveckling. Jag vill bidra till att de känner glädje och är stolta över sig själva och det som laget presterar tillsammans. Primärt kommer jag jobba med spelarna i A-laget, men det ska bli otroligt lärorikt att jobba så nära ledarstaben och deras ledarfilosofi. Vad gäller jobbet i akademin så är det fokus på ledarna, som i förlängningen kommer utveckla akademitjejernas fotbollspsykologiska färdigheter.

Något annat du vill lägga till?
Jag vill bara tacka för förtroendet från föreningen och Andrée – det är en ynnest att få jobba med sitt drömyrke!

 

Varmt välkommen till LFC Erica!