Oavgjort & Andrée har ordet

Det blev en händelserik premiär på Arenan igår.
Vi lyckades inte behålla vår ledning från första halvlek utan Vittsjö kontrade in 1–1 i slutet av matchen. Det var en något besviken grupp av spelare och ledare som lämnade planen och det kändes som vi gav bort två poäng. Trots en spelare mer sista 25min lyckades vi inte avgöra matchen men var väldigt nära i slutet då Amalie blev nergjord i deras straffområde men domaren friade. När man ser den i efterhand…….
Första halvlek var annars helt okej från vår sida med ett spelmässigt övertag dock utan att skapa några riktigt klara målchanser. Vittsjö var hela tiden ett hot i sina omställningar som vållade oss utmaningar hela matchen. Vårt 1–0 mål kom precis innan paus efter en hörna där Saori fick göra sitt första mål i LFC-tröjan.
Vi blev lite passiva i början av andra halvlek och inte lika tydliga i vad vi skulle göra i anfallsspelet vilket medförde en mer böljande matchbild. När de fick en utvisad skulle vi haft lite bättre tålamod och värderat bättre när och var vi skulle gå framåt men vi tappade boll lite för ofta. Deras 1-1 kom just efter en sådan situation med en snabb omställning.
I slutet hade vi några bra chanser att avgöra, däribland straffsituationen, men tyvärr lyckades vi inte med det.
Vi går in i varje match för att vinna och som matchen utvecklad sig skulle vi gjort det men tyvärr höll det inte hela vägen denna gång. Två bra lag som vill vara med och fightas i toppen av tabellen.
Det blir en spännande serie med många intressanta och jämna matcher!

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
26 mars 14:00
Linköping Arena, Linköping
1-1
Inga matchhändelser.