Andra raka segern!

Vi följde upp den fina prestationen mot Eskilstuna för två veckor sedan med ytterligare en gedigen match mot Kalmar. Som tränare är man alltid lite orolig efter ett uppehåll om vi lyckas bygga vidare från föregående insats eller om man måste ”börja om” i vissa moment. Det är också skillnad på att spela mot Eskilstuna borta och nu ställas mot en nykomling som man vet lite mindre om. Det visade sig att oron inte var befogad, vi gjorde det bra igår.

Det fanns energi och beslutsamhet i laget redan från start och första 15min dominerade vi och gjorde också först målet genom ett centralt genombrott mellan våra offensiva mittfältare Yuka och Cornelia. Framförallt vårt djupledsspel och återerövring var bra under denna period. Under resten av halvleken hade vi mycket boll utan att skapa de riktigt farliga målchanserna. Saknades lite skärpa och tajming i det avgörande inspelet i straffområdet samt hade vi behövt fylla på med mer spelare.

Starten på andra blev lik den första men Kalmar var inte ofarliga i sina omställningar. Det var också på ett sådant sätt de gjorde sitt mål då vi inte riktigt hamnade rätt i försvarsspelet. Det blev dock aldrig någon stress för oss utan under följande minuter skapade vi 4 hörnor direkt efter varandra och fick till slut utdelning. Vi hade 14 hörnor totalt i matchen och det är verkligen ett anfallsvapen för oss.

3-1 kom genom ytterligare ett samarbete mellan Yuka och Cornelia som slutade med en straff som Yuka säkert förvaltade. Under sista 15min bytte vi in Johanna Alm, Johanna Svedberg och Nadiia Kunina och alla kom in med full energi och bidrog mycket till att vi kunde fortsätta driva matchen. Vårt 4-1 kom genom något som vi var bra i under hela matchen, presspelet. Johanna S vann boll på deras ytterback och slog ett perfekt tidigt inlägg som Amalie avslutade perfekt på volley. Amalie förtjänade verkligen det målet efter hennes uppoffrande försvarsspel och ständiga hot mot motståndarens backlinje!

Tålamodet hade kunnat vara ännu bättre under slutet av matchen för att ”spela av matchen” och undvika omställningar men samtidigt gillar jag ambitionen att vilja fortsätta framåt.

Nu väntar lite återhämtning och full fokus mot Hammarby på onsdag. Hopppas verkligen att ni som har möjlighet kommer dit och stöttar oss!

/Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
15 april 12:00
Guldfågeln Arena, Kalmar, Kalmar
1 - 4
Inga matchhändelser.