Matchen mot Kristianstad

Inte i år heller lyckades vi vinna mot Kristianstad på bortaplan.

Matchen blev precis som vi förväntat oss med mycket kamp och dueller och det var nog en spännande  match som publik och tv-tittare gillade. Som tränare blev det lite väl många målchanser för att man ska vara nöjd och framförallt skapade de målchanser på sitt omställningsspel som vi det borde klarat bättre.

Under första halvlek kom vi inte riktigt rätt i vårt försvarsspel och förlorade en del 1v1 situationer och vi hade svårt att skapa riktigt bra chanser i vårt anfallsspel. Deras 1-0 kom genom att vi blev för passiva både vid bollförlust på deras planhalva samt i ett eget straffområde.

Andra halvlek blev klart bättre och vi skapade några riktigt bra chanser men tyvärr lyckades vi inte sätta dit dem. Framförallt hade Emma ett bra avslut i slutet av matchen som målvakten gjorde en superräddning på. Kristianstad var inte ofarliga i sina omställningar och skapade några chanser med.

Det positiva vi tar med oss från matchen är den kraft och energi vi visade under andra halvlek som visar på vår fysiska förmåga och desperation att vinna, detta kommer vi ha mycket nytta av framöver. Däremot måste vi bli bättre på att det spela på de förutsättningar som motståndaren och underlaget ger oss. De lagen som klarar det bäst kommer stå högst upp i tabellen när året summeras.

Efter 5 omgångar av serien är den precis så jämn som förutspåtts. Vi har fått en bra start på 2022 och bevisat för oss själva och övriga vilken kapacitet vi har. Detta ger oss en bra känsla inför fortsättningen och då blir besvikelsen större när man inte kommer i den nivån på någon match. Som tur är kommer en ny match på måndag och då ska vi studsa tillbaka!

Med vänlig hälsning,
Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
24 april 18:00
Kristianstads Fotbollsarena, Kristianstad
1 - 0
Inga matchhändelser.