Foto: Filip Oskarsson

Unik förstärkning – Linköpings studentsångare och Bonnkapälle i LFC-klacken mot Hammarby

Imorgon kl.19.00 möter Linköping FC, som inför denna omgång är obesegrade, Hammarby på Linköping Arena. Unikt denna match är att LFC-klacken, Flocken, får förstärkning av både Linköpings studentsångare och Bonnkapälle.  

– Hammarby är det lag som brukar ha störst klack med sig på bortamatcherna. Nu stärker vi upp Flocken ordentligt och ser fram emot ett riktigt ”battle” klackarna emellan. Det kommer bli en kul upplevelse för alla på plats – en riktig publikfest, säger Emma Holmquist, klacksamordnare i Lejonflocken.

Bonnkapälle består av både nuvarande och före detta elever vid Linköpings större gymnasieskolor. De är en av de äldsta och mest anrika orkestrarna i Sverige och har funnits i över 150 år. Linköpings studentsångare är en manskör sprungna ur universitetet och har idag ett 60-tal sångare i olika åldrar. Tillsammans med några från damkören Linnea stöttade de även Flocken i höstas och ser nu fram emot att samarbeta igen.

– Vi tror att det finns mycket att vinna på att hitta oväntade samarbeten – som damfotboll och manskör. Publiken vill ha en upplevelse och jag är övertygad om att många även är intresserade av valborgsfirandet på Borggården eller av vår jubileumskonsert, och likaså tror jag att många som kommer till våra konserter skulle uppskatta elitfotboll, säger August Goldhahn, ordförande verksamhetstutskottet, Linköpings studentsångare.

 

Välkommen till

Linköping FC – Hammarby
Onsdag 20 april 19:00
Biljetter: https://lfc.ebiljett.nu 

 

Läs mer om:

Lejonflocken: http://lejonflocken.se

Linköpings studentsångare: https://www.lkss.se

Bonnkapälle: https://bonnkapalle.org