Vinsten mot Eskilstuna- Andrée har ordet

Vi gjorde en av de bästa matchen över 90min i år. Framförallt är jag nöjd med vårt försvarsspel över hela planen genom synkad press på bollhållare, kollektiv samhandling när vi försvarade högt samt att vi stod upp i dueller mot ett fysiskt känt Eskilstuna. Det ligger något i uttrycket att ett bra försvarsspel ger förutsättningar för ett bra anfallsspel…..

 

Under första halvleken var vi tålmodiga och varierande i vårt anfallsspel som ofta avslutades med genombrott på kanter med Stina och Alva samt centrala kombinationer med Cornelia, Yuka och Amalie. Målet kom till genom en djupledsboll från Emma till Stina och med bra löpningar i boxen kunde Cornelia avsluta vid straffpunkt. Vi vann bollen högt flera gånger vilket gjorde att vi kunde starta de flesta anfallen på deras planhalva.

 

Eskilstuna kom ut med högre försvarsspel i andra och försökte sätta press på oss. Vid ett par tillfällen blev vi lite slarviga men efter 15min lyckades vi lösa speluppbyggnaden på ett bättre sätt och pressen avtog. Resten av matchen kontrollerade vi väldigt bra. Till skillnad från matchen mot Vittsjö då vi inte lyckades leda och spela av matchen hade vi nu ett helt annat lugn och tålamod under denna perioden i matchen och agerade mycket smartare. 2-0 tillkom på ett genombrott centralt från Cornelia mellan deras mittbackar till ett friläge för Amalie. Vi skapade ytterligare några bra chanser men lyckades inte göra fler mål.

 

Nu väntar landslagsuppdrag för Olga, Johanna S, Cornelia och Alva. Övriga tränar på under veckan och sedan väntar en spelledig helg. Det blir bra för både spelare och ledare att ladda batterierna för fr o m nästa vecka går vi in i spännande och intensivare period med 3 matcher inom 9 dagar.

 

Andrée

 

 

 

 

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
2 april 12:00
Tunavallen, Eskilstuna
0-2
Inga matchhändelser.