Vinsten mot Hammarby

Vikten av att glädjas åt en bra prestation men vara oerhört ödmjuka för framtiden.

Det blev årets bästa prestation i onsdags mot Hammarby. Framförallt är vi nöjda med vårt presspel, tålamodet i anfallsspelet samt på vilka sätt målen gjordes. Under den första 20min av matchen lyckades vi vinna bollen högt flera gånger, skapa flera målchanser och göra 2 mål. Efter den inledningen kunde vi spela med ett stort lugn och tålamod som syntes genom tydlighet med och utan boll samt vilja att delta av alla spelare.

Under andra halvlek jämnades matchen ut något men jag tycker vi hade bra kontroll på matchbilden och spelade utifrån de förutsättningar, ytor och möjligheter som fanns. De skapade några omställningar mot oss som hade kunnat bli farliga men samtidigt hade vi möjligheter att göra ytterligare något mål genom vårt varierande anfallsspel. Amalie fick göra sitt tredje mål och var ett ständigt hot mot deras backlinje tillsammans med Yuka, Cornelia, Alva och Stina. Lite onödigt släppte vi in ett mål på en frispark som vi får titta närmare på inför nästa match.

Som jag skrev i början av texten så ger oss prestationen ett bra självförtroende i ryggsäcken men samtidigt kommer det en ny match på måndag mot Kristianstad. Det är statistiskt en av de svåraste bortamatcherna för oss och helt nya förutsättningar än i onsdags. Vi har fått en bra start på serien men kan och måste bli ännu bättre i flera delar av spelet för att kunna nå de mål vi satt upp inför säsongen. Ingen utvärdering görs efter 4 omgångar.

 

Med vänlig hälsning,

Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
19 april 18:00
Linköping Arena, Linköping
3 - 1
Inga matchhändelser.