Måndagens vinst

Tålamod blev en viktig egenskap för oss i måndags.

Vi lyckades avgöra matchen under andra halvlek med två fina mål av Olga och Johanna Svedberg och det var samtidigt deras första mål i DA med LFC. Grattis!

Det tog lite längre tid än vi hoppats på att skapa riktigt farliga chanser i matchen och det berodde mest på att Djurgården gjorde det trångt för oss samt att vi inte utmana dem så mycket som krävdes, framförallt under första halvlek. Vi hade kontroll på matchen och höll bra i bollen och försvarsspelet var bra men spelade för långsamt och för lite hotande passningar och löpningar. Det är viktigt för vårt spelsätt att hela tiden vilja spela framåt och ställa frågor till motståndaren.

Andra halvlek blev vi beslutsammare och skapade några riktigt bra lägen och det var en lättnad när 1-0 kom. Synd att vi släppte in ett mål och det blev lite nervöst i slutet men som helhet var vi bättre än dem.

Vi är starka som lag och självförtroende är bra i gruppen, vi vet vad vi ska göra och är bra på det. Man blir extra glad när spelare som kommer in i matchen bidrar till fortsatt dominans i matchen, både offensivt och defensivt. I de två senaste matcherna har även Therese och Johanna gjort mål.

Vi ska fortsätta jobba med tålamodet och att kontrollera matcherna med bollen men även se till att hela söka lägen att utmana motståndaren och skapa målchanser.

Med vänlig hälsning,

Andrée

 

Foto: Botrygg

 

 

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
15 maj 17:00
Linköping Arena, Linköping
2-1
Inga matchhändelser.