Små marginaler gör stor skillnad!

Mot de bästa lagen måste vi bli snabbare i besluten och positioneringen, annars blir vi straffade.

Vi ville ta initiativet i både anfallsspel och försvarsspel genom att spela en snabb och varierande anfallsfotboll och en hög intensiv press i försvarsspelet. Detta  lyckades vi med under stora delar av matchen men att reglera balansen och tempot fick vi problem med under framförallt andra halvlek som skapade för många omställningar och böljande spel. Det var på detta sätt de också gjorde 2-0 samt skapade situationen som Nilla blev utvisad i.

Vi märkte direkt att det var ett annat tempo än tidigare motståndare och redan under de första minuterna var Häcken snabbt i press och gav oss lite tid med bollen. Det tog ca 10min innan vi fick grepp om detta och sedan tycker jag att vi resten av halvleken får matchen dit vi vill. Vinner bollen högt flera gånger och samtidigt hanterar deras press genom att spela genom deras lagdelar. Vi blir inte riktigt skarpa sista delen och kommer till lite få klara chanser. Signifikativt för dessa tighta matcher är deras 1-0 då vi tappar fokus under någon sekund på en defensiv frispark och de utnyttjar tillfället.

Andra halvlek börjar likt första, de sätter hög fart och vi inte riktigt i balans på en omställning som de utnyttjar och gör 2-0. Vi lyfter upp spelet igen och skapar bra lägen där vi inte riktigt kommer till avslut. De har några snabba spelare som ställer till det för oss i omställningarna.

Efter utvisningen blir det svårt att vända matchen men jag är väldigt imponerad av hur vi avslutade den. Spelarna jobbade oerhört hårt, fightades om varje boll samt hade mod att fortsätta bygga eget spel och skapa målchanser. Detta vittnar om tro, vilja och lagkänsla som vi kommer ha mycket nytta av framöver.

Nu ska vi återhämta oss under några dagar och sedan match mot Piteå på torsdag.
Med vänlig hälsning,
Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
5 maj 16:00
Bravida Arena, Göteborg
2-0
Inga matchhändelser.