En bra vår men vi vill mer…

Det blev en bra avslutning på våren med övertygande 7-0 mot Umeå IK. Mycket av det som skedde under matchen speglar vårsäsongen för oss;

– Alla spelare var tillgängliga till matchen. Genom en bra planering och samarbete med medicinska teamet har vi lyckats hålla spelarna relativt skadefria och friska. Detta har medfört bra träningar, konkurrens samt jämn belastning på truppen och de som kommer in i matcherna har säkerställt att vi bibehållit övertag och energi för 90+min.

– Många målchanser och mål. Vi har gjort näst mest mål i serien och har flest avslut. Fotboll går ut på att göra mål och genom ett snitt på 21 avslut per match ger vi oss förutsättningar för det.

– Mål på olika sätt med olika spelare. Amalie har 12 mål och hennes mål har tillkommit på många olika sätt men även många andra spelare har kommit till bra avslutssituationer. Detta har varit en styrka hos oss att vi skapar chanser med olika metoder och våra assister kommer från de ytor vi tränar varje dag.

– Aldrig nöjda. Även om vi leder en match är drivet hos varje spelare att fortsätta och göra nästa aktion bra. I början på året pratade vi om att göra mål sista 15min och under de första 15 omgångarna har vi gjort 8 mål på denna tid.

– Vårt försvarsspel. Under matchen mot Umeå vann vi bollen över 30ggr på deras planhalva, en viktig del i vårt spel.

– Höll nollan. Vi har släppt in näst minst mål i serien.

Med detta sammantaget har vi gjort oss förtjänt av att ligga på andra plats tabellen efter 15 omgångar men det innebär inte att vi är fullt nöjda. Förlusterna mot Häcken, Rosengård och Kristianstad är fortfarande irriterande och vi kommer analysera vad vi måste göra för att under hösten vinna dessa matcherna!

Serien är precis så jämn som förutspåtts och det skiljer bara 5p mellan oss och Eskilstuna på femte plats.

Jag vill tacka våra fantastiska supportrar, publik och följare på sociala medier för er stöttning under våren. Vissa publikmatcher har varit speciella som Hammarby och Rosengård men de andra matcherna betyder minst lika mycket!

Nu ser vi alla till att ladda om batterierna inför hösten. Det kommer bli en väldigt spännande fortsättning på serien och vi ska göra allt vi kan för att vara minst lika bra i höst som under våren! Som jag skrev i början, “en bra vår men vi vill mer…”

Med vänlig hälsning,

Andrée

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
18 juni 11:00
Linköping Arena, Linköping
7-0
Inga matchhändelser.