Foto: Sandra Gilén

Michelle de Jongh klar för Linköping FC

Mittfältaren Michelle de Jongh lämnar spanska Madrid CFF i sommar och flyttar tillbaka till Sverige för att spela för Linköping FC. En mycket bra värvning i den fortsatta kampen om en topplacering i OBOS Damallsvenskan och spel i Champions League.

– Michelle är en spelare med många offensiva egenskaper runt och i motståndarens straffområde. Hennes spetskompetenser kommer göra vårt lag ännu variationsrikare i vårt anfallsspel som redan idag är bra. Vi får även en spelare som väljer oss för sin fortsatta utveckling samt tror på vår framtid. Detta är en tydlig signal till oss och övriga Sverige att vi har något bra på gång i Linköping och Michelle vill gärna vara med på den resan. Välkommen till oss!, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

25-åriga Michelle de Jongh påbörjade sin fotbollskarriär i moderklubben Mariestads BoIS FF där hon hjälpte klubben att klättra till Division 1. 2013 lämnade hon för KIF Örebro. Där stannade de Jongh till november 2017 då hon värvades av Vittsjö GK. Våren 2021 var hon utlånad till franska FC Fleury 91 i Division 1 Féminine. I år flyttade hon till Spanien för att spela för Madrid CFF i Primera División. Under åren har hon också spelat i det gulblå stället för både U17-, U19- och U23-landslaget. Nu flyttar fotbollstalangen till Linköping och har signat för 2,5 år i klubben.

– Det känns riktigt kul att skriva på för Linköping. Jag gillar deras sätt att spela fotboll och hur de hela tiden hittar nya vägar för att utvecklas. Jag hoppas kunna ta del av den nya miljön och bli utmanad till att bli en bättre fotbollsspelare, säger Michelle de Jongh.

Värvningen möjliggörs tack vare extern finansiering från arenans ägare Kallerstad Arena AB.

Vi välkomnar Michelle och riktar samtidigt ett stort tack till Kallerstad!