Imorgon drar det igång!

Efter en månads träning är det äntligen dags för återstart av serien. Under dessa veckor har vi bl a hunnit med att introducera två nya spelare i truppen, utvecklat vårt försvars- och kontringsspel samt förädlat anfallsspelet ytterligare. Målsättningen när vi summerar året är fortfarande topp 3 och vi vet att det krävs minst lika bra höstsäsong som vårsäsong. Förutsättningar för det finns och spelarnas driv att aldrig vara nöjda är inspirerande att få vara en del av.
Truppen mår bra och vi har i skrivande stund alla spelare tillgängliga. Vi har valt att träna de sista 2 passen på gräs för att förberedda oss för Djurgården på Stockholm stadion. När vi senast mötte dem i Linköping vann vi med 2-1 men de var bra på att stänga ytor och göra det svårt för oss. Nu har de förstärkt med Hedvig Lindahl och Ebba Heed vilket definitivt gör dem starkare. För oss handlar det om att sätta vårt försvarsspel direkt samt variera vårt anfallsspel och se till att vi skapar de ytor där vi är som bäst genom löpningar och passningsspel med syfte.

Flera bra spelare har lämnat OBOS Damallsvenskan men samtidigt har en del återvänt. Tror att modellen för allsvenska lag blir att utbilda och utveckla unga spelare, hitta intressanta spelare från framförallt Skandinaviska ligor samt mindre länder och samtidigt få tillbaka de som varit utomlands. Detta är en bra modell om vi samtidigt kan sälja de bästa spelarna till Europeiska toppklubbar, vilket kan utveckla och ekonomiskt kompensera våra klubbar och alla spelare och ledare i OBOS Damallsvenskan kan bli professionella. Det måste vara målet.

Det blir en intressant höst. Flera lag vill vara med och konkurrera om de översta platserna och ju längre hösten går desto desperatare blir lagen i nedre regionen för att undvika nedflyttning. Inga matcher kommer bli enkla, för något lag,  vilket gör vår serie unik.

Hoppas ni följer oss på plats eller digitalt, det kommer säkerligen bli en spännande match!

Med vänlig hälsning,
Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
14 augusti 17:00
Stockholms Stadion 1, Stockholm
Inga matchhändelser.