Inför Hammarby & hösten

Efter en välbehövlig semester i juli har vi nu tränat under drygt två veckor och bl a hunnit med en träningsmatch mot Stångebro United. Vi valde att möta ett killag eftersom de är snabba och starka samt utnyttjar våra misstag direkt och utmanar oss i omställningsspelet. Detta kräver att vi måste vara snabbare, smartare och noggrannare i alla våra moment för att bli bättre. Det var också en möjlighet att se vår utveckling från matchen vi spelade mot samma lag i februari. Tyvärr förlorade vi även nu, 4-5 med avgörande målet gjort i 92 min.

Positivt från matchen var att vi gjorde 4 mål, hade bra centrala kombinationer samt lyckades många gånger i vårt höga försvarsspel. Vi blev straffade när vi tappade boll på fel ställen samt missade i några defensiva positioner. Alla spelare fick matchtid och det var viktigt att belastningen blev så jämn som möjligt.

I uppstarten har vi prioriterat att fysiskt komma tillbaka till matchform och matchlika situationer samt fotbollsmässigt så snabbt som möjligt komma tillbaka till samma nivå som innan uppehållet. Relationer, principer samt nya spelare ska sammanstråla. Samtidigt har vi en utvärdering från i våras där vi har en del utvecklingsområden som vi ska försöka jobba mot. Viktigt att vi först dock hittar tillbaka till grunderna innan vi är redo att ta nästa steg. Detta missar vi ibland genom att vara för ivriga att utveckla men glömmer att man måste vara trygg i en sak innan man kan utvecklas utifrån det. Vikten av att utveckla blir större än vikten av att förädla.

Truppen är nu intakt sedan Olga kom tillbaka i måndags efter sin semester. Michelle de Jongh har kommit bra in i truppen och kommer bidra mycket till vårt spel och Emma Aldén(spelare från Kenty) har tränat med oss fullt ut under de senaste veckorna och testats i mittbacksrollen sedan Johannas skada.

I förra veckan hade vi en träning tillsammans med våra Akademi-lag. Spelarna tränade i sina positioner och våra unga tjejer fick referensramar om egenskaper som krävs i de olika rollerna på plan. En väldigt lärorik och viktig dag för vår förening.

Förra fredagen hade laget en heldag i Motala där vi gästade BK Zeros. Många unga tjejer var på träningen och tog bilder och autografer av sina idoler. En väldigt vår arrangerad dag och stort tack till föreningen för sin gästfrihet och hoppas det inspirerade många spelare och ledare.

Närmast väntar en träningsmatch mot Hammarby på lördag 6/8 kl 18.00. Efter den en träningsvecka innan återstarten mot Djurgården den 15/8. Vi har en del vi ska hinna med innan dess men samtidigt ska det bli oerhört kul att komma igång med serien. Det återstår 11 omgångar av serien och vi har ett bra utgångsläge inför dessa.

Vi ses snart,

Andrée

Matchfakta

Träningsmatch
5 augusti 16:00
Linköping Arena,
Inga matchhändelser.