Reflektioner efter Rosengård

Det blev en lång bussresa hem efter förlusten mot Rosengård. Vi gick in i matchen med en stark tro att vi skulle kunna vinna den på vårt sätt, med våra ideér och vår matchplan. Chanserna fanns men tyvärr gick det inte hela vägen. Dock är jag imponerad av spelarnas mod och tro på varandra vilket resulterade i ett respektlöst LFC som kontrollerade i princip hela matchen. I alla tidigare matcher mot Rosengård, under min ledning, har vi suttit i omklädningsrummet efteråt och sagt att vi haft för stor respekt. Så var inte fallet nu. Vårt anfallsspel var varierande med centrala genombrott och inläggsspel samt vårt försvarsspel högt och aggressivt som tvingade dem att inte våga spela sig ur. De spel- och känslomässiga vinsterna med denna match var större än den resultatmässiga förlusten. På längre sikt blir detta ytterst värdefullt även om det svider fortfarande……

Nu är det landslagsuppehåll under kommande helg och Cornelia, Alva, Olga och Amalie är på uppdrag. Övriga spelare tränar på och får en ledig helg. Vi får möjlighet att jobba lite mer individuellt med spelarna samt slippa på några detaljer. Dock har det varit intensiva veckor sedan omstarten den 18 aug och alla behöver lite återhämtning, både fysiskt och mentalt.

Den 11/9 väntar Eskilstuna på Arenan. Det återstår 8 omgångar av serien och vi ska göra allt vi kan för att nå våra mål. Vi har bevisat att vi är tillräckligt bra för att kriga om de högsta placeringarna i tabellen, det blir en spännande höst!

Med vänlig hälsning,

Andrée