Analys efter Vittsjö

Det blev en precis lika tuff match som vi förutspått mot Vittsjö. Vi hade en beredskap för att hantera mycket duellspel, ett kompakt försvarsspel och sylvassa omställningar men ändå lyckades de göra 1-0 genom att vinna bollen lågt, vinna några dueller samt ställa om snabbt. Under första halvlek jobbade vi hårt för att hitta vägar fram men hade ingen vidare framgång i sista tredjedelen och de fick matchen dit de ville. I paus pratade vi om att dra isär dem ännu mer genom att utmana dem mer i speluppbyggnaden, vända snabbare och använda våra kanter samt ha tålamod.

Hela andra halvlek är sedan ett tecken på ett LFC med tro på varandra och processen samt metodiskt arbetssätt. Ju längre matchen led och vi fortsatte utmana dem och driva tempot, desto tröttare blev Vittsjö och det skapades mer ytor. Till slut fick vi utdelning och lyckades vända matchen.

Jag är imponerad av spelarnas beslutsamhet och målmedvetenhet. Ingen match är för svår på förhand och oavsett vad som händer fortsätter de med en 100% tro på att vi kan/ska vinna.

6 omgångar återstår, det blir en spännande avslutning. Vi har alla möjligheter att påverka utgången av hur serien ska sluta.

Andrée Jeglertz

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
18 september 17:00
Vittsjö IP A-plan, Hässleholm
1-2
Inga matchhändelser.