Andrée om KIF Örebro-LFC

Få lag lyckas vinna i Piteå

Resan var lång, hösten har kommit längre med ihållande regn i 90minuter och Piteå hade inte förlorat en hemmamatch sedan 8 maj och inte i serie sedan den 19 juni. Förutsättningarna var således tuffa men LFC årgång 2022 är skapt för tuffa utmaningar och är urstark som grupp. Vi gjorde en av våra bästa prestationer på länge.

Matchstarten präglades av duellspel och ett rakare spel där Piteå ville sätta press på vår backlinje, både i deras försvarsspel och anfallsspel. Vi hade pratat om det och löste vår speluppbyggnad på ett väldigt bra sätt, genom hela matchen. Backlinje och Cajsa hade ett bra tålamod och nogrannhet och spelade framåt när tillfälle gavs medan övriga spelare visade på ett stort mod och vilja att ha bollen hela tiden. Hela första halvlek har vi bra kontroll på matchen och skapar några bra chanser. Borde nog gjort något mål till men skönt när Nellie var på rätt plats vid en hörna och kunde göra 1-0. Hon har under hela året visat vilken stark spelare hon är på fasta situationer och betyder mycket för oss där med.

Andra halvlek tycker jag vi har ganska bra koll på men i slutet av matchen måste vi bli mer cyniska. De får tillfälle att sätta tryck på oss genom några fasta situationer som vi hade kunnat undvika om vi varit lite smartare med bollen. Nu löste det sig ändå genom ett bra försvarsspel i ett straffområde men lite onödigt spännande blev det.

Nu väntar en vecka med uppladdning för Kalmar. Det är inte bara en överlevnadsvecka där vi går och väntar på nästa match utan vi jobbar för att utveckla delar i vårt spel hela tiden och spelarna för att bli bättre vilket medför att denna träningsvecka ser likadan ut som mitt i säsongen. Kanske dra ner lite på belastningen för vissa spelare som är extra slitna och lite kortare pass men annars ingen kursändring.

 

Med vänlig hälsning,

Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
15 oktober 13:00
LF Arena, Piteå
0-1
Inga matchhändelser.