Foto: Mia Eriksson

Nu laddar vi om

Ibland möter man ett lag som lyckas bättre i sin matchplan och därför vinner matchen. Vi har spelat 22 omgångar av serien och i princip i varje match har vi dominerat spel, skapade målchanser och förhindrande av målchanser, men i söndags hade vi problem med de två sistnämnda. Spelmässigt mellan straffområdena tar vi oss fram som vi tänkt och tvingar dem att spela som de aldrig gör i vanliga fall men i skapandet av målchanser och straffområdesspel var de bättre. I våra förlustmatcher mot Rosengård och Häcken har vi kontrollerat spelet ute på plan men inte varit tillräckligt skarpa i straffområdena.

Förlorar matcher gör man ibland, viktigast är hur man tar hand om dem och fortsätter framåt. Inga gropar ska grävas utan snabbt vidare in i förberedelserna inför nästa uppgift.

Nu väntar ett landslagsuppehåll där Stina, Amalie, Anna, Cornelia, Alva, Heidi och Saori är iväg med respektive landslag. Det är viktigt för oss att vi har spelare i de olika landslagen. Spelarna får internationella erfarenheter och det är samtidigt bra marknadsföring för LFC. Under det senaste året har 3 spelare gjort landslagsdebut; Alva i U23, Amalie Danmark A-landslag och Stina Sverige A-landslag. Lägg därtill Sofie Bredgaard som debuterade i Danmark A-landslag veckan efter hon lämnat klubben efter 2 år i klubben. Vi är en bra miljö för utveckling.

Alla spelare som är kvar i Linköping tränar på och får lite extra tid för återhämtning. Det återstår 4 matcher av serien  och vi behöver energi av alla spelare och ledare för att avsluta denna fina säsong på allra bästa sätt!

/Andrée