Många priser i Damallsvenskans Bästa

En kväll värd att fira! Här är LFCs vinnare ikväll!

Årets Anfallare: Amalie Vangsgaard

Motivering: Linköpings skyttedrottning har skapat problem för samtliga försvar den här säsongen. Danskan är målfarlig, klinisk och uppoffrande i sitt spel. Det är inte för inte som hon har stänkt in 22 baljor på 25 matcher och gjort tre hattrick.

Årets MVP: Olga Ahtinen

Motivering: Vad vore Linköping utan sin kapten? Olga Ahtinen är är en ledare som syns och hörs hela tiden. Finländskan är den spelare som lämnat störst tomrum när hon har saknats. Mittfältsmotorn har ett otroligt fint tillslag och har dessutom stått för två avgörande mål.

Årets tränare: Andrée Jeglertz

Motivering: Under Jeglertz ledning har Linköping utvecklats enormt. Det jobbet som inleddes i fjol har burit frukt i år. Spelare som Vangsgaard, Lennartsson, Selerud och Ahtinen har blommat ut med förtroendet de fått av 50-åringen, för att bara nämna några. Jeglertz har visat fingertoppskänsla i värvningarna och tagit LFC till Europa igen.

Nilla Fischer får kvällen hederspris. Se de fina hyllningarna här.

Även Stina Lennartsson var på plats och nominerad till Årets Back och vann armbrytningen💪