2022 – ett år av framgångar och förändringar

Vilket år vi har haft! Många sportsliga framgångar och en hel del utmaningar och förändringar. Jag kom in i styrelsen i mitten av mars som en av fem nyinvalda. Det var en rivstart kan man säga. Vi har stått utan ordinarie klubbdirektör hela året, Charlotte Rohlin har varit sjukskriven fram till nu och likaså Peter Green som gick hem strax innan sommaren. Ett kansli utan personal har märkts av på många sätt och jag kan inte nog betona hur viktiga alla har varit det här året för att få runt allt. Medarbetare, spelare och ledare, styrelse, partners, funktionärer, medlemmar och andra som stöttat och bidragit på olika sätt. Och haft tålamod. Föreningslivet är fantastiskt på så många sätt med alla eldsjälar och i år har föreningen satts på prov både ekonomiskt och organisatoriskt.

Trots brister under året, och en hel del som blivit eftersatt, har vi nått stora framgångar. Ett A-lag som gjort en otrolig säsong och slutade trea i tabellen med kvalplats till Champions League nästa år. Spelarna har fått många utmärkelser och nomineringar under året, bl.a. årets MVP, årets anfallare, hederspris, vunnit skytteligan och månadens spelare. Andrée Jeglertz blev årets tränare. Och vi har haft många uttagna spelare till Sveriges landslag, men också Japan, Finland, Danmark, Ukraina och Norge. Även akademin har nått flera framgångar. LFC/BK Kenty F17 tog hem vinsten i Gothia Puma Trophy och vann dessutom serien. LFC F19 tog hem vinsten i Stockholm Football Cup samt att spelare varit uttagna till svenska ungdomstruppen. Vi har haft ett gott samarbete med Kenty där vi också inför höstsäsongen skrev över en spelare till oss och har haft flera lärlingar under året. Linköping Arena är fylld av stjärnor.

Och på tal om att arenan är fylld av stjärnor… Vi har också genomfört två fantastiska och välbesökta LFC Night – äntligen live igen! Fadderakademin har snurrat på bra och Generation M har efter två år blivit ett bra forum för att utbilda unga spelare och ledare i regionen.

Erik Nordqvist klev in som ny säljare i höstas. Det kändes väldigt skönt. Han är varm i kläderna nu och har fått sällskap av Charlotte som så smått börjar komma tillbaka till kansliet. Inget är viktigare är att må bra och Charlotte har gjort en tuff resa under året. Vi är otroligt glada att hon är tillbaka! Peter är inte längre sjukskriven, men har tagit en längre semester. Skönt att även Peter mår bättre. Under senhösten klev Paul Lindvall av som ordförande efter flera år med stort engagemang, det är svårt att kort sammanfatta allt arbete som Paul lagt ner på föreningen under dessa år. Som vice ordförande är jag nu tillförordnad fram till årsmötet.

Jag har goda förhoppningar om 2023 och framtiden. Svensk damfotboll står sig fortfarande relativt bra internationellt, men vi halkar efter när storklubbar i Europa satsar. Kul såklart att det satsas, men med det kommer andra utmaningar för oss. Det är en utmaning att tex hänga med i löneutvecklingen och konkurrensen. Men något vi vet är att damfotbollen är i ropet och har aldrig varit så het som nu. Det bådar gott. Vi ska bara se till att spela våra kort rätt.

2022- du var kul och utmanande. Jag är stolt, men ser fram emot ett nytt kapitel. Nu blickar vi framåt. En stark trupp och en starkare organisation – vi ska bli lite bättre för varje dag. Nu vilar vi ut över jul och nyår och förbereder oss för nästa säsong, med östgötaderby dessutom.

Jag vill återigen tacka alla som under året har haft tålamod, bidragit och stöttat på olika sätt. Ni är guld värda allesammans.

Ha nu en riktigt god jul och ett gott nytt år – vi ses 2023!

Johan Ladenberg, tf ordförande Linköping FC