Foto: Mia Eriksson

Cornelia Kapocs stannar i Linköping FC

Efter två säsonger förlänger Cornelia Kapocs nu ytterligare två år med Linköping FC. Cornelia har haft en brant utvecklingskurva under åren och blev senast uttagen till den svenska A-truppen som åker till Algarve i januari.

– Jag har trivts både på och utanför planen i Linköping och jag tror att Linköping FC är rätt miljö för att ta nästa steg. Vi har något spännande på gång och jag vill vara med på den fortsatta resan, säger Cornelia Kapocs.

22-åriga Cornelia Kapocs kom till Linköping FC 2021 efter ett par framgångsrika år i IK Uppsala. Sedan 2015 har hon parallellt varit uttagen till de svenska ungdomslandslagen, varav hon ingått i U23-truppen sedan 2019. Dessutom blev det nyss klart att hon i januari får hon chansen att följa med A-landslaget till Algarve. Efter 44 spelade matcher med LFC i OBOS Damallsvenskan, varav 35 från start, har det skapat framgångar för både klubben och Cornelia.

– Jag är glad att Cornelia vill fortsätta ytterligare två år med oss. Hon har utvecklats mycket tillsammans med sina lagkamrater under åren i LFC. Just samspelet med andra samt förmågan att vara spelbar och delaktig har hela tiden har varit starkt bidragande till lagets anfallsspel under året, säger chefstränare Andrée Jeglertz och fortsätter;

– Hon är också väldigt driven att hela tiden vilja bli bättre samt säkerställa att vi skapar vår bästa träningsmiljö. Det ska bli väldigt intressant att fortsätta följa och vara delaktig i hennes utveckling och se hur långt vi tillsammans kan ta LFC och Cornelia.