Lovisa Koss blir ny målvakt i Linköping FC

26-åriga målvakten Lovisa Koss lämnar Brommapojkarna för Linköping FC.  

Lovisa Koss har spelat för flera klubbar i Elitettan, först i Sunnanå, följt av IK Uppsala, AIK och tillbaka till Sunnanå. De senaste två säsongerna har hon stått i Brommapojkarnas mål, och som bekant tog de sig upp till OBOS Damallsvenskan inför 2022. Lovisa har flera års erfarenhet med över 150 seriematcher på sitt CV.

– Lovisa är en lugn och stabil målvakt som skapar trygghet i försvarsspelet och straffområdet med auktoritet och kommunikation, och hennes erfarenhet gör att hon hanterar stressade situationer på ett bra sätt. I våra dialoger under hösten har hon visat på ett stort driv i att utvecklas och har samtidigt ledaregenskaper som jag hoppas vi kan få nytta av i vår miljö, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

Tillsammans med Cajsa Andersson, som förlängt med Linköping FC inför 2023, blir de en stark målvaktsduo och Lovisa ser fram emot att spela med ett av Sveriges topplag.

– LFC känns som ett bra nästa steg i karriären. Att få vara i en miljö med några av det bästa spelarna i damallsvenskan tror jag kommer vara riktigt utvecklande. Jag vill med min energi och ambition bidra till en miljö där vi kan växa tillsammans och utmana oss själva, avslutar Lovisa Koss.