Ny assisterande tränare till Linköping FC

Jesper Ny var med och ledde Åtvidaberg FF upp till Ettan södra inför säsongen 2021. Han har över tio års erfarenhet av tränaryrket och har arbetat med olika grupper i olika länder, däribland som Community coach i Arsenal FC. Nu är det klart att han kommer teama med Andrée Jeglertz och resten av ledarstaben i Linköping FC 2023 – på en arena som han dessutom känner väldigt väl.

– Med Jesper får vi en analytisk och kunnig assisterande tränare som vi är övertygade om kommer komplettera vår huvudtränare mycket väl. Tillsammans kommer de kunna bygga vidare på det lag som presterade på en mycket hög nivå under den gångna säsongen, säger Johan Ladenberg, tf. ordförande i Linköping FC.

Jesper Ny har ett gediget CV med utbildningarna UEFA A Soccer Coaching Certificate och en kandidat inom Sports Management. 2011–2012 var han Community coach i Arsenal FC och Uganda. Kommande sex åren arbetade han för Linköping City, först som akademitränare och sedan som assisterande tränare till A-laget. Slutet av 2019-2021 var han tränare i Åtvidabergs FF och var med och tog upp laget till Ettan södra igen. Sedan 2017 har han parallellt arbetat som fotbollstränare på Arenaskolan.

– Vi får in en bra instruktör på fotbollsplan som är noggrann i såväl planering och att driva övningar som i instruktioner och analys. Med sina erfarenheter inom skolan har han pedagogiska egenskaper för att utveckla och motivera den individuella spelaren, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

Jesper har fått ett gott intryck av Linköping FC och är laddad för säsongsstart.

– Jag ser framemot att jobba i LFC där alla vill utvecklas och är lyhörda för att hela tiden bli bättre. Det blir inspirerande att få bidra till spelarnas prestationer och hela tiden jobba för att nästa aktion ska bli så bra som möjligt, säger Jesper Ny.

Både Andrée och Jesper ser fram emot att samarbeta och att hitta en bra dynamik som utvecklar förening, ledarstab och spelare.

– En ny arbetsplats innebär också nya relationer. Att få lära känna nya människor och ta del av deras erfarenheter ska bli intressant, säger Jesper Ny.

Andrée avslutar;

– Det är alltid intressant och utvecklande att börja jobba med en ny kollega. Ser framemot hur vi kan maximera och komplettera varandra och hitta våra roller för att ta laget och föreningen till nästa nivå.