Nyförvärven fortsätter med den unga talangen Lisa Björk

18-åriga mittfältaren och F19-landslagsspelaren Lisa Björk lämnar Umeå för Linköping och har skrivit avtal på 3 år.  

– Med Lisa får vi in en spelare som utmanar sin motståndare hela tiden i ”en-mot-en” samt kan spela på flera av våra offensiva positioner. Hon har lite andra egenskaper än våra övriga offensiva spelare och det kommer göra vårt anfallsspel än mer oförutsägbart. Hon har varit eftertraktad av många föreningar under hösten och jag är väldigt glad att hon tycker vår verksamhet är den bästa för hennes fortsatta utveckling, ett bra betyg till vår miljö, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC. 

Lisa Björk, född 2004, är uppvuxen i Jeglertz andra bostadsort, Umeå. Umedalens IF är moderklubben och 2019 började hon i Umeå IK:s F19-lag för att två år senare ta en plats i A-truppen. Parallellt har Lisa varit uttagen i såväl F17- som F19-landslaget. 2022 spelade hon hela 20 matcher i OBOS Damallsvenskan och stått för tre av målen. Detta tog dock inte Umeå hela vägen, utan laget åker ur damallsvenskan till kommande säsong, men Lisa fortsätter i högsta ligan i LFC-kläder.  

– Jag är otroligt glad över att komma till en klubb som Linköping. Jag fick en bra känsla av klubben och Andrée från första början vilket gör att det här valet känns rätt. Linköping spelar en fotboll som jag gillar och jag hoppas kunna bidra med mina egenskaper som fotbollsspelare, säger Lisa Björk.