Två fotbollsspelare som lämnar LFC.

Tack för er tid i LFC, Anna Koivunen och Therese Simonsson!

Anna kom till Linköping FC inför säsongen 2021 och ansågs vara en av Finlands största målvaktstalanger. Nu lämnar hon LFC för nya utmaningar. Therese Simonsson, som även hon kom till LFC inför säsongen 2021, lämnar nu för att gå vidare till en förening i högsta ligan i Spanien.

– Therese har varit hos oss i två år och bidragit till lagets utveckling genom sitt driv att hela tiden vilja bli bättre samt hennes egenskaper i motståndarens straffområde. Jag hoppas hennes blivande förening fortsätta hjälpa henne att utvecklas och vi önskar henne all lycka till, säger tränare Andrée Jeglertz.

Therese Simonsson själv är tacksam för sina två år i LFC, där hon den sista säsongen stod för åtta viktiga allsvenska mål.

– Jag har fått arbeta med duktiga spelare och tränare. Jag kommer att ta med mig många fina minnen. Stort tack för allt och jag önskar klubben all lycka i framtiden.

Målvakten Anna Koivunen har den gångna säsongen tyvärr inte fått så mycket speltid men tränare Andrée Jeglertz ser stor utveckling hos Anna.

– Anna är en ambitiös ung målvakt som trots liten speltid ändå utvecklats hela tiden, tränat bra samt varit en viktig del i årets resultat och framgångar. Jag hoppas hon fortsätter sin utveckling i en ny inspirerande miljö som passar henne bättre just nu.

Anna själv uppger att hon njutit av sin tid i LFC och ser fram emot nya utmaningar.

– Jag vill tacka alla som arbetat i klubben, ledare, styrelsen, Loben och Lejonflocken. Men mest av allt vill jag tacka mina underbara lagkamrater som jag spelat med under mina två år.

Linköping FC önskar Anna Koivunen och Therese Simonsson lycka till med de framtida utmaningarna!