Välkommen Felicia Saving!

Vi stärker truppen inför kommande säsong med 20-åriga mittfältaren och landslagsspelaren Felicia Saving. Felicia kommer senast från Eskilstuna United där hon varit en given spelare under året.

– Felicia har trots sin unga ålder redan två års erfarenhet i OBOS Damallsvenskan samt landskamper med U23-landslaget. Hennes dynamiska mittfältsspel där hon både är duktig på att vara spelbar i speluppbyggnaden och sällan stressad med boll, samt förmågan att slå avgörande passningar i genombrottsfasen, är egenskaper som passar bra in vårt sätt att använda våra centrala spelare och vad som krävs för internationellt spel, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

Under säsongen med Eskilstuna har Felicia spelat 25 av 26 matcher i OBOS Damallsvenskan, varav 21 från start. Innan Eskilstuna spelade hon i Hammarby som då låg i Elitettan. Under åren har hon varit uttagen till U17-, U19- och U23-landslaget. Nu är hon redo för nya äventyr och har skrivit på för två år i Linköping FC.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Linköping och ser verkligen fram emot kommande säsonger. Klubben har stora ambitioner och spelar en väldigt bra och kreativ fotboll som jag tror kommer passa mina egenskaper. Jag hoppas kunna bidra med mina kvaliteter till laget samtidigt som jag tror att den här miljön är ett bra steg i min personliga utveckling, säger Felicia Saving.

Andrée ser stor potential i hennes individuella utveckling samt är spänd på hur hon kommer bidra till att lyfta laget ytterligare en nivå.

– Det ska bli spännande att följa hennes utveckling i vår miljö med våra spelare samt se på vilket sätt hon kan bidra till lagets fortsatta utveckling. Hennes ambitionsnivå och driv passar utmärkt i LFC, avslutar Andrée.