Foto: Bildbyrån

Vi värvar den eftertraktade norska spelaren Cathinka Friis Tandberg

18-åriga Cathinka Friis Tandberg är en ung, lovande talang som också spelat för de norska ungdomslandslagen och tog Norge till EM-final med J19 i somras. Nu lämnar hon Norge och Lyn för Linköping FC.  

– Linköping har genom åren visat att de kan utveckla bra lag och duktiga spelare. Att LFC tidigare har varit framgångsrika med unga norska spelare känns extra tryggt. Där jag är i min utveckling passar Linköping in bra och valet känns ganska givet, speciellt efter att ha varit där och besökt klubben, säger Cathinka Friis Tandberg.

Många har haft span på den norska talangen från Lyn. Trots Cathinkas unga ålder har hon spelat över 50 matcher i den högsta norska ligan Toppserien. Hon kom till Lyn 2020, dessförinnan har hon spelat som junior i Stabæk och Heming. Chefstränare Andrée Jeglertz är nöjd över värvningen.

– Cathinka har varit en väldigt eftertraktad talang under hösten och vi är glada att hon valt oss. En forward med styrkor i straffområdet – med fin teknik, mod och avslutsteknik. Det är ovanligt med bra huvudspelare bland unga spelare i dag och denna egenskap ger oss ytterligare spets i vårt anfallsspel. Det ska bli intressant att följa hennes utveckling i vår miljö och hitta sätt att maximera hennes egenskaper i vårt spelsätt och med våra spelare, säger Andrée Jeglertz.

Cathinka ser fram emot att få bli en del av LFC och hoppas kunna bidra mycket till klubben.

– Jag ser fram emot att utvecklas tillsammans med resten av spelarna. Det blir också väldigt intressant att få Andrée som tränare, tillsammans med resten av ledarstaben. LFC hade en väldigt bra säsong 2022, och 2023 är det dags att ta nästa steg. Jag ska göra mitt yttersta för att vi ska prestera så bra som möjligt och tror jag att LFC är rätt för mig på individuell nivå – både på och utanför fotbollsplanen, säger Cathinka.