Foto: BoTrygg

2023 och ett nytt spännande år för vår akademi!

Jag vill börja med att tacka alla som varit med i och runt akademin för ett fantastiskt 2022.

Vi kan summera ett år med många individuella och lagmässiga framgångar. Vi kan glädjas åt många stora individuella framsteg för spelare i akademin. Vilket känns extra roligt eftersom individuell utveckling är det främsta syftet med vår akademiverksamhet. Som ett kvitto på det har ett antal spelare under året fått träna med vårt allsvenska lag och vi har också spelare som gjort landslagsdebut. Båda våra lag i akademin har också utmärkt sig med segrar i cuper men också visat att vi kan spela fantastisk fotboll i olika matcher. Jag tycker att vi ska vara stolta över den höga nivå vi faktiskt har i vår verksamhet.

Som inför varje år har det även detta år skett en del förändringar både gällande spelartrupper och i ledarstaben.

Yavar Saiady som varit huvudansvarig tränare för akademin har meddelat att han tyvärr inte har möjlighet att fortsätta sin tränargärning hos oss. Även Kent Larsson som varit assisterande tränare i F17 har meddelat att han inte kommer att fortsätta under 2023. Vi vill passa på att ge stort och innerligt tack till båda två för deras tid och väldigt uppskattade insatser i LFC.

Samtidigt kan vi meddela att Robin Pettersson kommer att ta över Yavars roll som huvudansvarig tränare och matchcoach F19. Det är också klart Mikael Fjellström och Jakob Engström fortsätter som assisterande tränare i F19 respektive F17 samt att Christian Svensson fortsätter som fystränare.

Vi jobbar fortfarande med att göra klart med en matchcoach för F17 och målvaktstränare. Vår förhoppning är att detta ska bli klart inom kort.

Vi känner att vi har en väldigt duktig och talangfull spelartrupp i akademin just nu. Det ska bli väldigt spännande att följa deras fortsatta utveckling under 2023.

Några nya väldigt talangfulla spelare är redan klara för spel i LFC och troligtvis tillkommer det ytterligare några den närmaste tiden. Men vi börjar med att önska ett varmt välkommen till LFC till:

Tove Thörnholm (BK Kenty)

Ebba Ramström Örn (BK Kenty)

Vera Fors (BK Kenty)

Lovisa Falkenteg (Stångebro United)

Ella Lundin (Stångebro United)

Angelica Hietanen (IFK Wreta Kloster)

Eliana Ibrahim (Eneby BK)

Samarbetet mellan A-lag och akademin är något som vi jobbat mycket med under de senaste två åren och jag törs nog säga att det aldrig har varit bättre än det är nu.

Det avspeglar på många sätt. Ett av dem är att det varje vecka är ett antal spelare från vår akademi som tränar med vårt allsvenska lag. Det är så klart väldigt roligt. Det kommer att leda till en väldigt bra utveckling både på individ- och gruppnivå bland våra unga tjejer i akademin. Det ger också en framtidstro för både vår akademiverksamhet och förening i stort. Jag tror vi är många som gärna ser och önskar att vi kan utveckla unga lokala tjejer till att bli elitspelare i LFC.

I seriespelet kommer vi som vanligt att delta med ett lag i Svenska Spel F19 och ett lag i SM F17. Men innan seriespelet har vi ett antal träningsmatcher med start i februari. F17 kommer även att åka på Lohilo Girls Elite Cup under första helgen i april. Det är en turnering för inbjudna elitlag. Den brukar vara både rolig och ge bra tillfällen till utvecklande matchspel.

Kom gärna till Arenan för att stötta och se våra väldigt duktiga och talangfulla spelar i akademilagen. Håll utkik på våra hemsidor för information om matchtider.

 

Väl mött inför ett nytt år fullt med hopp om glädje och nya framgångar!

 

Fredrik Falkevall
Akademichef Linköping FC