Första träningsveckan gjord

Det var en del nya ansikten på träningarna när vi sparkade igång 2023, både spelare och ledare. Alltid väldigt inspirerande med nya möten och arbetskollegor som alla har samma motivation och mål. Alla nya var på plats utom Amanda Rantanen som varit sjuk och ansluter kommande vecka.

En av framgångsfaktorerna ifjol var kontinuitet på spelartruppen och i spelsätt, därför blir de spelare som var med under 2022 ovärderliga för att vi ska kunna fortsätta bygga från där vi slutade. Vi kommer behöva ta ett steg tillbaka i instruktioner och utveckling under första veckorna för att sätta grunder och utgångspositioner, för att så snabbt som möjligt kunna ta två steg framåt. Det är lätt att man som tränare direkt vill gå vidare från där man slutade men alla behöver vi repetition av de saker vi gjorde bra ifjol innan vi kan gå vidare till nästa fas. Utvecklingen kommer baseras på förra årets analys samt de nya spelarnas kvaliteter.

Kontinuitet på ledarstaben är också central, där skapas grunder och kultur som kännetecknar föreningen. Ledare som Fredrik Wiklund och Mattias Karlén står för kontinuitet och kompetens i fys- och rehabträning samt målvaktsutveckling som är viktig för föreningens kvalitetsstämpel.

Vi har flera lovande tjejer i vårt F19 lag som kommer träna regelbundet med oss samt är ambitionen att fortsätta vårt samarbete med BK Kenty. Att erbjuda träning och matchning på olika nivåer beroende på var spelaren befinner sig är en viktig aspekt för utveckling.

Nu går vi in i en vecka där fem spelare åker på landslagsläger, vilket är väldigt kul för dem och oss. Övriga spelare tränar på som vanligt och vi kommer fylla på med bl a killar på träningarna.

Äntligen är vi igång igen!

Med vänlig hälsning,

Andrée