Foto: Juha Tamminen

Linköping FC värvar finska landslagsspelaren Amanda Rantanen

Den 24-åriga Amanda Rantanen fick visa vad hon går för under EM i somras. Talangen går nu till Linköping FC efter att ha spelat i KIF Örebro i 1,5 år. 

– Linköping har alltid varit en tuff motståndare och deras fotboll har varit fantastisk att följa. Jag ser fram emot att få vara en del av det, säger Amanda Rantanen.

Amanda Rantanen, född -98, är född och uppvuxen i Helsingfors. Innan hon kom till KIF Örebro sommaren 2021 spelade hon i finska PK-35 Helsinki D, och dessförinnan HJK D. Chefstränare Andrée Jeglertz har följt henne sedan tiden i det finska landslaget och ser fram emot att få henne till laget där hon framförallt är tänkt som forward.

– Amanda är snabb, utmanar ”en-mot-en” samt har en bra vänsterfot. Med dessa egenskaper kommer hon passa bra in i vårt spelsätt samt bidra till fortsatt utveckling av vårt anfallsspel. Jag gillar också hennes höga ambitionsnivå och viljan att utvecklas i en, för henne, ny roll, säger Andrée Jeglertz.

Nu ser Amanda fram emot säsongsstart och att komma till oss.

– Jag är superglad över kontraktet med Linköping. Det är fantastiskt att få representera det här laget och klubben. Valet var relativt enkelt för mig eftersom jag har hört mycket gott om både laget och övriga organisationen. Andrée är också bekant för mig från sin tid i det finska landslaget, vilket gjorde mitt val lättare. Det är spännande och förväntansfulla känslor inför den kommande säsongen och jag ser fram emot att träningen och matcherna ska dra igång, säger Amanda.

Varmt välkommen till LFC!

Media och intresserade hälsas varmt välkomna till årets första träning, imorgon tisdag 3/1 kl.15.00, i Linköping Air Dome i Ryd.