Foto: Filip Oskarsson

Matchanalys efter 5-3 mot Stångebro United

Vi var alla nyfikna på hur långt vi kommit i byggandet av nya relationer samt hur snabbt vi kunde hitta tillbaka till vårt spelsätt från förra året. Det var därför kul att första målet gjordes genom ett inlägg av Lisa Björk till Cathinka Tandberg samt att övriga mål gjordes på olika sätt och av olika målskyttar. Precis som ifjol vill vi bygga ett anfallsspel som är varierat och svårt att försvara sig mot med både inläggspel, djupledsspel och centrala genombrott. Mot killar är det svårt att skapa ett bra djupledsspel eftersom de generellt är snabbare än oss och inte ens Stina kan springa ifrån sin motståndare vilket medför att de övriga delarna får extra fokus.
Vi har valt att möte killar två gånger på försäsongen eftersom det medför många omställningssituationer, en del i vårt spel vi vill utveckla från ifjol. Även i denna match kom två av deras mål på detta sätt och här kan vi bli bättre i vårt agerande.
Alla 20 spelare fick matchtid och matchen avslutades med 2 tjejer födda 2006, Maryam Khalaf och Agnes Karlsson, samt en tjej född 2007, Ella Lundin, på plan. Framtiden är ljus för LFC!
Nu väntar en ny träningsvecka innan match mot KIF Örebro nästa helg. Förberedelserna fortsätter……
Andrée

Matchfakta

Träningsmatch
26 januari 16:00
Linköping Arena, Linköping
5-3
Inga matchhändelser.