Reflektion efter Kristianstad-matchen

Det blev, precis som väntat, en tuff match mot Kristianstad. Det märkes redan från början att alla spelare ville tävla om varje boll och duell, många 1v1 situationer och högt tempo i en svårbemästrad vind. Under första halvlek hade vi bra kontroll på matchen och hittade de ytor vi sökte i deras försvarsspel och när Cathinka gjorde 1-0 kändes det rättvist. Resten av halvleken var ganska lik starten av matchen med ett Kristianstad som väntade på oss för att kunna ställa om snabbt. Detta är de bäst på i Damallsvenskan och vi var förberedda på. Känslan var bra i paus och starten på andra halvlek var kanske vår bästa period i matchen. Men efter ungefär 20min blev våra anfall för korta och forcerade vilket ledde till ett mer böljande spel, som passar KdFF bra. De hotade oss flera gånger i omställningar och skapade en del farliga situationer under resten av matchen samt gjorde 2 mål. 

Kändes väldigt tufft att förlora matchen när jag tyckte vi hade kontroll i 65min. Kontroll, men vi lyckades inte skapa så mycket farliga lägen. De var mycket direktare i sitt anfallsspel och det straffade oss.
Oavsett vinst eller förlust, vid denna tiden på året, handlar det väldigt mycket om hur man bearbetar och analyserar matchen. Man får nya svar och frågor varje helg.
Vi är nöjda med flera delar i vår speluppbyggnad och omställningsspel i 2/3 av matchen men vi behöver bli bättre på att omsätta det till klara målchanser. Mot de bästa lagen i serien avgörs matcherna i straffområdena och här ska vi bli bättre.
Nu väntar en full träningsvecka innan Rosengård nästa lördag. Ett nytt bra test för att se hur långt vi kommit i vår utveckling och process.
Med vänlig hälsning,
Andrée Jeglertz

Matchfakta

Svenska Cupen
3 mars 14:00
Linköping Arena,
1-2
Inga matchhändelser.