Efter vinsten mot Rosengård

Det var länge oklart om det skulle bli match men efter ett gediget arbete av arenans vaktmästare och personal blev planen spelbar och vilken match det blev.
Under förra året och i cup-matchen mot Rosengård har vi gjort bra prestationer men inte lyckats kontrollera matcherna i 90min eller för den delen vinna. Just att kunna besegra övriga topplag  har varit ett återkommande frågetecken från omgivningen och oss själv men jag tycker vi bevisat att vi tagit steg i utvecklingen under detta året.

Under första halvlek lyckades vi med vår press och vann ofta boll på deras planhalva vilket gjorde att vi hade möjlighet att starta våra anfall ganska högt upp i plan. Detta tillsammans med mod, tålamod och beslutsamhet gjorde att första halvleken är den bästa vi gjort på länge. Med tanke på motstånd är det kanske den bästa på flera år. Anledningen är självförtroende, både individuellt och som lag.

Det jag dock är minst lika nöjd med är andra halvlek. Vi leder matchen betryggande men har tidigare haft svårt att ”spela av” matcherna och kontrollera dem på olika sätt. Nu hittade vi en trygg defensiv balans och lät dem ha bollen i ytor som var okej för oss och de skapade väldigt få farliga situationer. Samtidigt behöll vi tålamodet i anfallsspelet och när tillfällen gavs skapade några farligheter.

Vi har nu spelat 2 omgångar av serien och fått en bra start men det är väldigt långt kvar. Vi har bevisat att vi har en bra högsta nivå men att vi även kan kontrollera matcher på olika sätt, oavsett motstånd. Detta kommer vi ha nytta av framöver. Lag som hamnar i toppen av tabellen i november lyckas konsekvent leverera stabila prestationer över tid och det måste vi göra för att kunna nå våra mål med året.

Nu väntar ett uppehåll i serien pga landslagsläger och för oss som är kvar i Linköping möjlighet till att slipa på lite individuell utveckling och detaljer. De som åker med sina respektive landslag är Lisa, Cathinka, Felicia, Cornelia, Emma Ö, Olga och Saori. Även Stina var uttagen till landslagssamlingen men har tyvärr fått lämna återbud på grund av skadekänningar. 

Andrée Jeglertz

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
30 mars 16:00
Bilbörsen Arena, Linköping
4-1
Inga matchhändelser.