Fotbollsspelare kastar inkast.
Foto: Mia Eriksson

Inför LFC-IFK Kalmar

Resan till Göteborg resulterade tyvärr i en 3-0 förlust och noll poäng i bagaget med hem till Linköping. Det innebär att inget annat än 3 poäng och vinst på söndag när IFK Kalmar gästar Bilbörsen Arena. Matchen startar 15.00.

Det gick inte riktigt som planerat i omgång 9 där BK Häcken blev Linköpings “överman” och gick vinnande ur striden med 3-0. I helgens omgång möter vi IFK Kalmar som har haft det riktigt tufft på sistone och placerar sig på sista plats i tabellen. Förutom att de bara har spelat in en enda poäng på nio matcher så har det även varit turbulent i klubben när huvudtränaren Jens Wedeborg avgick självmant efter sju omgångar. Klubbens ordförande, Henrik Rosvall, sa inför förra omgången att man tyvärr inte har någon ersättare runt hörnet heller. Inför mötet med Piteå i omgång nio leddes laget av målvaktstränaren Aleco Postanidis i en match som man förlorade med 2-0. 

När och var?
Matchen mot IFK Kalmar spelas alltså söndag 28 maj. Avspark 15.00 på Bilbörsen Arena. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas live på Viaplay. Biljetter finns som vanligt att köpa HÄR.

Våra motståndare
Kalmar har på nio matcher endast gjort två mål och målskyttarna är så här långt är 18-åriga Svea Rehnborg i öppningsmatchen mot Kristianstads DFF där man förlorade med 3-1 och i ligans tredje omgång där spelade man 1-1 mot IF Brommapojkarna gjorde amerikanskan, Jessica Ayers, ett viktigt mål när hon såg till kvittera i slutminuterna och räddade poäng till smålänningarna. 

Linköping FC – IFK Kalmar “head-to-head”
Kalmar kanske på pappret ter sig som en enkelt motståndare för oss, särskilt på hemmaplan men, vi har inte glömt 2-2 matchen på Bilbörsen Arena 24 oktober förra året där vi tyvärr förlorade kampen om guldet och det, i och med vårt resultat gjorde att FC Rosengård vann. Linköping ska nog hellre tänka på matchen i april förra året när vi bortaslog Kalmar på Guldfågeln Arena med 4-1. 

Härnäst för Linköping
Efter matchen mot Kalmar väntar IK Uppsala i en bortamatch på Studenternas IP lördag 3 juni kl 15:00.