Foto: Mia Eriksson

Inför omgång 7; Växjö DFF – Linköping FC

Linköping åker söderut, till de småländska skogarna, för att möta Växjö DFF imorgon, måndag 8 maj, avspark kl 19:00 på Visma Arena.

Linköping visade upp ett lekfullt och direkt anfallsspel i matchen mot IF Brommapojkarna i omgång 6 och vann klart hemma på Bilbörsen Arena med 4-0. Det var flera som visade vägen i den matchen men en som verkligen hade lekstuga var Cornelia Kapocs, som gjorde två av målen själv och spelade fram till de andra två. Så här säger hon om det som nu väntar:

– Jag tycker vi ska ta med oss vår laginsats från senaste matchen. Vi skapar mycket framåt och håller nollan bakåt. Bygger vi vidare på det och vässar till sista tredjedelen ännu mer så kommer vi åka därifrån med tre poäng. Känslan i laget känns bra och vi vet alla vad vi kan. Nu är det bara att bygga vidare på det självförtroendet.

När och var?
Matchen mot Växjö DFF spelas på Visma Arena och sparkas igång måndag 8 maj 19:00. Kan du inte se matchen på plats så kommer den att streamas live på Viaplay.

Våra motståndare
Tabelltian Växjö DFF är tillbaka i Damallsvenskan efter en sejour i Elitettan och tränas av den förre Linköpingstränaren Olof Unogård.Smålänningarna inledde sin återkomst i den svenska högstaligan med tre förluster men vann sedan i både fjärde och femte omgången mot KIF Örebro och IFK Kalmar, med resultaten 1-0 efter mål av Juliette Kemppi och Evelyn Ijeh. I förra omgången förlorade de knappt med 1-0 mot Vittsjö GIK så vi bör vara förberedda på ett Växjö som verkar ha hittat till det damallsvenska tempot igen. I laget hittar vi förutom Olof även mittfältaren Heidi Ellingsen som spelade i Linköping säsongerna 2021 och 2022.

Linköping FC – Växjö DFF “head-to-head”
Under säsongen 2021 spelade vi en mållös match borta under våren mot Växjö men när smålänningarna kom på besök till Bilbörsen Arsena i oktober samma år så vann vi med klara 5-0. Vi spelade också en träningsmatch mot Växjö på Visma Arena innan den nuvarande damallsvenska säsongen drog igång och den matchen vann vi med 4-3.

Härnäst för Linköping
Efter matchen mot Växjö väntar en historisk match på Bilbörsen Arena. Östgötskt derby står på schemat när IFK Norrköping gästar oss söndag 14 maj kl 15:00. Den matchen vill du inte missa och till dags dato är det lite fler än 4000 biljetter sålda. Köp din biljett HÄR för att vara med och skriv damallsvensk historia i Östergötland. Vi SES på Bilbörsen Arena!

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
7 maj 18:00
Visma Arena, Växjö
Inga matchhändelser.